Viceprimarul Andrei: Soluţia Nova Apaserv de a încheia contracte cu asociaţiile nu este una optimă

Viceprimarul Cosmin Andrei
Viceprimarul Cosmin Andrei

Reprezentanţii Primăriei Botoşani consideră că măsura societăţii Nova Apaserv de a încheia contracte cu asociaţiile de proprietari nu reprezintă soluţia optimă de rezolvare a problemelor care sunt operatorul de apă. Viceprimarul Cosmin Andrei consideră că cei de la Nova Apaserv au găsit o metodă de a-şi rezolva problemele financiare pasându-le în altă parte.

În calitate de viceprimar, va trebui să dau explicaţii cetăţenilor care trimit petiţii prin asociaţii de proprietari şi cu care mă întâlnesc mereu. Şi eu ştiu că asociaţiile de proprietari nu îşi doresc încheierea de contracte cu furnizorul de apă. Să nu mai vorbim de faptul că un cetăţean îşi poate plăti datoriile către o asociaţie de proprietari, care apoi să decidă că banii pot merge către alt furnizor de utilităţi. Nu ştiu dacă datoriile plătite asociaţiilor sunt cu destinaţie exactă. Ei pot plăti salariile preşedinţilor. Atunci cetăţeanul este cu plata la zi la asociaţie, dar are apa tăiată. Dumnealor să îşi asume lucrul acesta…„, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Societatea Nova Apaserv vrea să renunţe la contractele individuale cu abonaţii de la blocuri, până la sfârşitul anului în curs.

2 thoughts on “Viceprimarul Andrei: Soluţia Nova Apaserv de a încheia contracte cu asociaţiile nu este una optimă

  1. Furnizorul de apa sa ia masuri si sa incaseze facturile direct de la clienti.Daca s-ar aduce la asociatii plata facturilor ar insemna sa nu incaseze nici cat incasau pana acum.Daca s-ar face o analiza s-ar vedea cati nu platesc asociatia veti vedea ca acestia depasesc 30% la asociatiile de locatari mai bogate,dar in cartierele sarace ce s-ar intampla?Asociatiile nu au atributii si personal specializat pentru actionarea in judecata a rau-platnicilor,ei de-abia isi pot plati personalul la salariu minim.Dar asa este cand oierul-sef da dispozitii pentru ca populatia sa sufere.Furnizorul de apa ar inchide furnizarea apei pe intreaga scara daca nu se poate plati.Vom lua masuri de contestare a masurilor luate de a rezilia contractul nominal.Asociatiile sa faca munca gratuit furnizorului de apa?De ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *