Zeci de membri ai Forţei Civice din Botoşani, prezenţi la Consiliul Naţional al partidului

Cristian Roman si Mihai Rzavan Ungureanu
Cristian Roman si Mihai Rzavan Ungureanu

O delegaţie din Botoşani a participat, sâmbătă, în Sala “Alexandru Ioan Cuza” a Palatului Parlamentului, la Consiliul Naţional al Partidului Forţa Civică. 

La eveniment au participat conducerea centrală a formaţiunii politice, conducerile organizaţiilor judeţene, precum şi peste 1600 de delegaţi din întreaga ţară.

Partidul a marcat un an de la relansarea sa, evenimentul constituind atât un prilej de bilanţ, cât şi o oportunitate pentru conturarea principalelor soluţii şi propuneri de reforme economice, sociale şi politice pe care le va aduce în faţa românilor la alegerile din 2014.

“Nu a existat nicicând un partid care să ajungă în trei luni de zile în Parlament, care în opt luni să poată spune că are acoperire naională, iar apoi să intre în alegerile europarlamentare şi prezidenţiale. Urmează un an greu. Înfruntăm un colos socialist, înfruntăm un sistem profund viciat, înfruntăm ipocrizia politică din stânga şi din dreapta, înfruntăm compromisuri şi vânzări de neam! Puternici şi uniţi, însă, vom birui! Vom intra în Parlamentul European! Vom da un preşedinte ţării!”, a declarat cu acest prilej preşedintele partidului, Mihai Răzvan Ungureanu.

Delegatia din Botosani a Partidului Forta Civica
Delegatia din Botosani a Partidului Forta Civica

Întâlnirea a avut un dublu scop, totodată fiind votat şi protocolul prin care Iniţiativa România Liberală se alătură Alianţei pentru Dreptate şi Adevăr, alianţa din care Forţa Civică face parte alături de PNŢCD, începând cu luna martie 2013.

Judeţul Botoşani a fost reprezentat la eveniment de o delegaţie importantă, în frunte cu deputatul Cristian Constantin Roman.

“Nu cred că e întâmplător faptul că am fost desemnat să vă vorbesc astăzi, de la această tribună. Cred că ar trebui să vă împărtăşesc din experienţa şi modul de lucru al organizaţiei pe care o conduc, acea a judeţului Botoşani. Am preluat în urmă cu un an preşedinţia unei organizaţii cu vreo 20 de membri şi am ajuns în acest moment la peste 600. Ei bine, acest grup de câteva sute de oameni reprezintă de fapt nucleul de bază al organizaţiei judeţene, cu ramificaţii în toate localităţie, sunt cei în jurul cărora va continua construcţia noastră politică”, a declarat deputatul Cristian Constantin Roman în faţa delegaţilor din toată ţara.

Cristian Roman
Cristian Roman

Acesta a oferit şi o radiografie electorală actuală a judeţului Botoşani.

“Luptăm cu mentalităţi puternic întipărite, încercăm să convingem un electorat într-o zonă unde – atenţie, nu e o glumă – Ion Iliescu încă mai este căutat pe buletinele de vot, unde există un electorat încă hipnotizat de USL. E o realitate cu care ne confruntăm şi pe care luptăm să o schimbăm. Dar chiar şi în astfel de condiţii, cel puţin la Botoşani, suntem acum al patrulea partid ca importanţă după PSD, PNL şi PDL. Este încă mult de lucru şi timpul e scurt. Vin nişte examene importante şi trebuie să fim cât mai bine pregătiţi. Atunci va fi momentul aşezării noastre între forţele politice care contează în România”, a adăugat parlamentarul botoşănean.

“Cât priveşte adversarii noştri, constat că ei oferă foarte mult spectacol şi foarte puţină performanţă. Vreau să spun că, pentru ei, minciuna a devenit un mod de existenţă în politică. Şi din păcate, în această ţară, minciuna este asociată isteţimii. Ştim că e greu să schimbăm singuri starea de fapt actuală. Dreapta nu poate izbândi în România decât dacă e unită – şi încă nu e. Din păcate,  jocul orgoliilor oamenilor de dreapta asigură succesul stângii, uşurează calea acesteia spre noi victorii. Eu sper că nu vom avea nevoie de încă un duş rece, că nu va trebui să simţim pe grumaz bocancul socialist pentru a ne trezi la realitate”, a concluzionat preşedintele organizaţiei judeţene Botoşani a PFC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *