Botoşănenii refuză plata cu cardul la comercianţi

Un studiu efectuat de BCR arată că doar 12% din clienţii băncii din judeţ folosesc POS la plată în momentul în care fac operaţiuni cu deţinătorii de astfel de aparate. POS se regăsesc la majoritatea comercianţilor din judeţ, plata prin intermediul acestui sistem fiind fără comisioane. Botoşănenii preferă plata cu cash inclusiv a ratelor bancare, 40% dintre clienţii băncii optând pentru această metodă la caseriile băncii.

Judeţul Botoşani este codaş în ceea ce priveşte numărul tranzacţiilor non cash. Studiul băncii arată că pe primele locuri se situează Bucureşti şi Ilfov iar ultimul loc este ocupat de Călăraşi.

Ultimile statistici bancare arată că nouă din zece botoşăneni au legături cu instituţiile bancare, majoritatea dintre ei având credite bancare.

 

One thought on “Botoşănenii refuză plata cu cardul la comercianţi

  1. pai sigur ca v-ar conveni sa folosim moneda doar virtual si voi sa faceti ce vreti cu banii nostri cash.desteptilor ce sa va spun codasi.frate ce-i in mana nu-i minciuna.sa mai stea si bancile fara lichiditati si atunci mai vorbim.scoate-ti banii din banci si atunci no sa mai fie ei asa smecheri cand intarziu cu ratele……..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *