Spitalul Judeţean renunţă la peste 100 de paturi. Măsura ar putea afecta personalul!

bolnavi spitalReprezentanţii Spitalului Judeţean vor să renunţe la un număr de 116 paturi nefinanţate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, paturi care „consumă” anual din buget în jur de 73 miliarde lei vechi. Viorel Iliuţă, managerul Spitalului Judeţean, a declarat că decizia finală va fi luată săptămâna aceasta de medicii şefi de secţii.

„Pe aceste paturi ar trebui realizate venituri suplimentare, însă, din păcate, veniturile au fost zero. În iulie, ne-am propus 354 de cazuri de realizări şi s-au făcut doar două. Am cerut verbal şi în scris dacă se doreşte menţinerea, creşterea, scăderea sau chiar anularea numărului de paturi. Scăderea şi anularea înseamnă şi consecinţe asupra personalului„, a spus Viorel Iliuţă.

Medicii şefi de secţie se vor pronunţa, joi, dacă vor dori să păstreze sau nu aceste paturi, dintr-un total de 1538 paturi câte sunt la spital.

Lumea vrea să renunţe la aceste paturi, mai puţin Cardiologia care vrea în plus. Dacă se renunţă, se renunţă teoretic şi la o parte din personal. Acest personal poate să fie din cel care are vârsta legală de pensionare„, a adăugat managerul Spitalului Judeţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *