Firma care a înregistrat cele mai mari afaceri din judeţ în 2008, vândută la bucată

Societatea Danilux a devenit din cea mai mare afacere, 165,9 milioane de lei în 2008, o povară pentru bănci şi zeci de colaboratori. Societatea, care a deţinut şi lanţul de supermarketuri Fidelio, a intrat în faliment la începutul anului 2011, lăsând în urmă datorii de 98,5 milioane de lei.

Cele mai mari restanţe le are la bănci, Raiffeisen Bank, 50 milioane de lei, Cec Bank, 25 milioane de lei precum şi la societăţi de leasing, Piraeus Leasing, 2,9 milioane de lei. Dintre colaboratori, cele mai mari datorii le înregistrează tot la o societate controlată de Daniel Mihăilă, Euro Bussiness cu 13,8 milioane de lei.

În prezent, lichidatorul firmei a scos în mai multe rânduri bunurile societăţii, însă cu excepţia unei ferme din Vereşti, nu a reuşit mari valorificări. Acum organizează o nouă licitaţie pe data de 22 august pentru vânzarea unui spaţiu comercial de pe Calea Naţională, unul din strada Primăverii, a unui depozit din Cătămărăşti şi a unei păşuni în Curteşti. Bunurile sunt evaluate la puţin peste trei milioane de lei cu tot cu TVA.

fidelioSocietatea Danilux a administrat lanţul de supermarketuri Fidelio pe care,după începere declinului,  le-a transferat societăţii Fidelio. A doua societate nu a putut rezista nici ea presiunii creditorilor, iar Mihăilă a înstrăinat afacerea unui sucevean, Costel Chelaru, patronul Adicost în 2009. Un an mai târziu, supermarketurile au fost închise după ce societatea ce le administra a acumulat datorii de 30 milioane de lei.

În 2010 toate societăţile deţinute de Mihăilă au intrat în declin. Pe lângă Danilux s-a cerut insolvenţa societăţilor,Euro Business Construct, societate cu profil de construcţii, Andy Import Export din domeniul comerţului cu amănuntul şi Euro Nutrition axată pe fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor de fermă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *