Scăderea preţului de producere a energiei termice, în dezbatere în CL

Consilierii locali vor dezbate, saptamana viitoare, proiectul de hotarare privind noile tarife ale energiei termice livrata consumatorilor de la Modern Calor. Potrivit unui proiect de hotarare de Consiliu Local, prețul de producere a energiei termice va scadea cu 7%,  de la 409,8 lei/Gcal, în vigoare în acest moment, la 380.79 lei/Gcal (inclusiv TVA). Potrivit raportului de specialitate, noul preţ va permite reducerea semnificativă a subveniilor alocate de la bugetul local.

Potrivit proiectului, tariful local pentru serviciile de distribuție şi furnizare a energiei termice sub formă de apă fierbinte va fi de 25,70 lei/GJ (107,58 lei/Gcal), exclusiv TVA, pentru agenţii economici. Tariful local pentru serviciile de distribuție şi furnizare a energiei termice sub formă de apă fierbinte va fi de 31,86 lei/GJ (133,40 lei/Gcal), inclusiv TVA, pentru populaţiei.

Preţul local pentru activitatea de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice sub formă de apă fierbinte va fi de 307,09 lei/Gcal, exclusiv TVA, destinată agenţilor economici, in timp ce preţul local pentru activitatea de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice sub formă de apă fierbinte va fi de 380,79 lei/Gcal, inclusiv TVA, pentru  populaţiei.

Daca va primi votul consilierilor locali, hotărârea intră în vigoare începând cu 1 august 2013.

„Etapa definitivă, practic punerea în aplicare a preţurilor şi tarifelor locale necesită, conform legislatiei în vigoare, o procedură de „aprobare” a acestora de către Consiliul Local al municipiului Botosani”, se mai mentioneaza in raportul de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *