Lampioane pe lacul din parc pentru victimele consumului de droguri

Centrul de Prevenire, Evaluare, Consiliere Antidrog Botosani a organizat, miercuri seară, în parcul Mihai Eminescu, o serie de acțiuni menite să comemoreze victimele consumului de droguri.

Ziua comemorării victimelor consumului de droguri este marcată la data de 26 iunie, însă deoarece atunci a fost declarată zi de doliu pentru victimele accidentului din Muntenegru, acțiunile au fost amântate pentru ziua de miercuri, când au avut loc astfel de manifestări concomitent în toate orașele din țară.

Sub sloganul „În viață sănătatea are prioritate, nu drogurile!”, reprezentanții Centrului Antidrog din Botoșani  împreună cu câțiva copii de la centre de plasament au organizat la Biserica  Sfânta Cuvioasa Parascheva, o slujbă de pomenire a victimelor consumului de drogui.

Aceasta a fost urmată apoi de lansarea unor lampioane aprinse pe lacul din parc, precum și distribuirea de materiale promoționale, constând șepci, flyere, tricouri, pliante, baloane ș.a pe Pietonalul Unirii, în jurul orei 21.00.

Centrul Antidrog a avut ca parteneri, în organizarea acestei acțiuni, Primăria Botoșani, DGASPC Botoșani, Protopiatul Botoșani, Inspectoratul Școlar Botoșani.

La nivel național, în anul 2012, au fost înregistrate  26 de decese asociate consumului de droguri, toate în București, și 16 cazuri, indirect asociate cu consumul de droguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *