Focuri de armă la frontiera cu Moldova pentru reţinerea unor contrabandişti

contrabanda cu tigari noapteaPoliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat doi cetăţeni români care au încercat să introducă ilegal în ţară 4400 pachete ţigări de contrabandă. Pentru reţinerea acestora, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să tragă doua focuri de armă în plan vertical, in conformitate cu prevederile legale si fără a rezulta victime, se arată într-un  comunicat al Poliţiei de Frontieră.
Pe 23 iulie a.c., în jurul orei 03.45, pe timpul executării unei acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Rădăuţi Prut – ITPF Iaşi au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, două persoane care se deplasau dinspre malul râului Prut către localitatea de frontieră Cuzlău.
Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea persoanelor, care au încercat să fugă, ignorând somaţiile verbale, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să tragă 2 focuri de avertisment în plan vertical, respectând prevederile legale.
Astfel, s-a reuşit reţinerea celor două persoane, respectiv cetăţenii români Ilie M, în vârstă de 21 de ani şi Radu B., de 28 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani.
În apropierea persoanelor au fost găsite trei colete voluminoase care conţineau cantitatea de 4.400 pachete ţigări, marca Ritm, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare totală de 39.107 lei.
Din cercetari a rezultat ca tigarile urmau sa fie au fost transportate de către cei doi de la malul râului Prut către localitatea Cuzlău, urmând a fi comercializate pe raza judeţului Botoşani.
Pe numele celor doi bărbaţi a fost întocmit dosar penal pentru contrabandă, iar cercetările continuă în comun cu autorităţile de frontieră din R. Moldova pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.
Pe numele celor doi tineri au fost emise ordonante de retinere pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *