Simpozion cu tema Inițiative europene în domeniul educației organizat la Botoșani

mihaela huncaDuminică, 14 iulie, la Sala de marmură a Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani, Departamentul de educație al PSD Botoșani a organizat un Simpozion cu tema Inițiative europene în domeniul educației. Alături de cadre didactice, directori și inspectori școlari, la invitația amfitrionului acestui simpozion Mihaela Huncă, s-au aflat senator Doina Federovici și deputat Tamara Ciofu.

Analizându-se strategiile la nivel european menite să încurajeze și, mai ales, să susțină educația, inovarea și cercetarea, invitații au dorit, în primul rând, să tragă un semnal de alarmă în fața problemelor cu care încă se confruntă învățământul din județul Botoșani, și in extenso învățământul din România, probleme de infrastructură sau de paradigmă, de a căror soluționare depinde bunul mers al economiei și al întregii societăți.

În acord cu demersurile formulate deja de celelalte state membre ale Uniunii Europene, și România are nevoie de un sistem educațional accesibil, flexibil și orientat către carieră, care să ofere validarea învățării informale și nonformale, un sistem sprijinit necondiționat de clasa politică, oricare ar fi orientarea acesteia. Performanța și, în special, eficiența sistemului de învățământ sunt condiționate, în secolul XXI, de modul cum se implică actorii politici, actori decizionali, în susținerea reală și palpabilă a școlii.

Atât Doina Federovici, cât şi Tamara Ciofu au subliniat celor prezenți importanța propunerilor și inițiativelor venite către birourile parlamentare din teritoriu, asigurându-i de disponibilitatea și implicarea lor constantă în susținerea învățământului la nivelul județului Botoșani.

Sursa: Comunicat de presa semnat de Mihaela Hunca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *