Închisoare pentru omul de afaceri Dumitru Amişculesei

dumitru amisculesei la tribunalul botosaniSentinţă grea în cazul omului de afaceri Dumitru Amişculesei, pentru afaceri ilegale cu alcool. Acesta a fost condamnat, vineri, la închisoare, însă şi la plata unor sume uriaşe către bugetul de stat.

Magistraţii Tribunalului Botoşani au dispus condamnarea acestuia la trei ani şi patru luni de închisoare pentru înşelăciune şi evaziune fiscală, într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT. Totodată, el a rămas fără dreptul de a fi ales, dar şi fără dreptul de a ocupa o funcţie de administrator într-o societate comercială.

Dumitru Amişculesei a fost, de asemenea, obligat să plătească statului român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, reprezentată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Judeţeană Botoşani, suma de 1.163.272 lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat, din care 170.860,5 lei impozit pe profit şi 992.411,51 lei taxa pe valoare adăugată, la care se adaugă dobânzi şi penalităţi.

Tribunalul a dispus, totodată, confiscarea specială de la Amişculesei a sumei de 92.249,24 lei.

Hotărârea nu este definitivă şi irevocabilă.

One thought on “Închisoare pentru omul de afaceri Dumitru Amişculesei

  1. la sumele pe care le are de dat ar trebui sa i se confiste toata averea atat a lui cat si a copiilor – cat si a celor din sistemul de control , ( garda finaciara , politia economica , etc ) care l-au acoperit ,
    d-na Justitie ! singur nu a putut face asemenea evaziuni – cerecetati sa vedeti cine sta , sau a stat in spatele acestei evaziuni .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *