O fundatie va infiinta o scoala populara pentru formare profesionala in arta prelucrarii ceramicii

ceramicaConsilierii locali au aprobat , miercuri, transmiterea in folosinta gratuita a Fundatiei Nationale pentru Dezvoltare Comunitara o locatie in vederea implementarii unui proiect care are drept scop infiintarea unei scoli populare pentru formare profesionala in arta prelucrarii ceramicii. Proiectul este intitulat „Academia Populara a Ceramicii”, in cadrul acvestuia urmand a se infiinta o scoala pentru restauratori de piese din ceramica, precum si a unui laborator de curatire, conservare si restaurare a artefactelor, un atelier de productie obiecte de arta ceramica si uz casnic, un magazin de vanzare obiecte de ceramica, expozitie.

Potrivit raportului de specialitate, „implementarea proiectului este oportuna si se poate constitui ca o importanta actiune de revigorare a vietii economice si culturale din ansamblul arhitectural al Centrului istoric al municipiului Botosani”.

Consilierul local al PPDD Marius Cristescu a criticat acest proiect, mentionand ca „Academia Populara a Ceramicii nu a functionat niciodata”, existand in judet doar un singur mester popular recunoscut international in arta prelucrarii ceramicii.

Cu ce scop si cui dam noi in folosinta aceasta locatie. Aceasta fundatiee nu a avut niciodata activitate in domeniu, nu este recunoscuta de Centrul de mestesugari in domeniu, de Asociatia Mesterilor populari„, a spus Cristescu.

In ciuda obiectiilor facute de consilier, proiectul a fost votat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *