Noi negocieri cu revoluţionarii la Primărie privind „împroprietărirea” cu pământ

Viorel Iliuta
Viorel Iliuta

Reprezentanţii municipalităţii au reluat discuţiile cu revoluţionarii pe problema “împropietăririi” cu pământ. Viceprimarul Viorel Iliuţă a declarat că săptămâna trecută a purtat o discuţie pe această temă cu revoluţionarii şi urmează să se identifice locaţia, cel mai probabil vor fi date loturi din cele puse la dispoziţia municipalităţii de Armată. Cei 31 de revoluţionari botoşăneni  ar fi trebuit să intre în posesia unor terenuri în anul 2010, când a fost emisă şi o hotărâre de Consiliu Local, însă nu au fost de acord cu terenul oferit de municipalitate, către ferma Răchiţi.

Este o obligaţie legală pe care municipalitatea o are faţă de Asociaţia Revoluţionarilor. În mandatele trecute s-au încercat soluţionări, dar asociaţia nu a fost de acord. Sigur, este posibil să găsim nişte formule şi să încercăm să rezolvăm solicitările legale ale dumnealor. O variantă posibilă ar fi şi amplasamentul care este pus la dispoziţie de Armată, dar nu imediat şi în contextul în care municipalitatea îşi îndeplineşte obligaţia de a construi 187 locuinţe”, a spus Viorel Iliuţă.

Cei 30 de luptători locali în Revoluţie au dreptul de a primi până la un hectar de teren extravilan.

One thought on “Noi negocieri cu revoluţionarii la Primărie privind „împroprietărirea” cu pământ

  1. Care improprietarire? La Botosani nu a fost nici o revolutie. Cine crede sau cine sustine acest lucru, sa discute cu mine pentru ca si eu am fost acolo impreună cu citeva doamne.
    Au fost o suta de gura casca in Piata Teatului care au baut si dupa ce au ajuns intr-o stare de euforie, au vrut sa sparga geamurile de la parterul actualului Palat administrativ. In rest, o mina de baitani au patruns pe holurile cladirii si in birouri si au furat tot ce se putea.
    Acum, unii dintre acestia doresc sa fie improprietariti. Este o mare greseala
    Va mai amintiti cine se perinda pe la microfonul de la etajul I? Al de Popescu Viaceslav – mare comunist, un profesor de psihologie de la fostul liceu pedagogic – care nu mai locuieste in Botosani, prof. Curcă , adus si el de acasa pe sus si inca vreo 3-4 profesorasi, iar in spate , la pinda, stateau Halasanu,
    Marcu și citeva fatuci de la Industria laptelui.
    Sper ca asa numitii revolutionari recunosc faptul ca cel care-i invata cum se procedeze nu era altul decit Bostina, un secretar al judetenei de partid.
    Poate cineva sa spuna ca nu este adevarat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *