Cadrele didactice pensionare, sărbătorite de Sindicatul Învăţământului Preuniversitar

premiere dascali pensionari 007Peste 40 de cadre didactice botoşănene aflate în pragul pensionării au fost sărbătorite, duminică, de Sindicatul Învăţământului Preuniversitar. La eveniment au luat parte prefectul judeţului Costică Macaleţi, dar şi inspectorul general al IŞJ, Mihaela Huncă. Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, nu a fost prezent, însă l-a delegat pe consilierul său să îl reprezinte la acţiune.

Cele 43 de cadre didactice pensionare au primit flori, o diplomă de excelenţă şi un premiu în bani. De asemenea, reprezentanţii SIP le-au oferit şi o masă festivă.

premiere dascali pensionari 001„Vreau să vă mulţumesc pentru truda pe care aţi făcut-o pe altarul educaţiei. Se vorbeşte astăzi foarte mult de motivaţia de a deveni dascăl, pentru a deveni cadru didactic. Foarte mulţi spun că nu există această motivaţie şi asta o confirmă şi tinerii care sunt din ce în ce mai puţini care îmbrăţişează această profesie. Dar eu ştiu sigur că dacă dumneavoastră aţi fi acum, din nou, la început de drum ați alege tot această meserie.  Şi eu aş face acest lucru pentru că motivaţia noastră nu a fost şi nu este una materială, nu a fost salariul. Motivaţia noastră a fost foarte puternică pentru că am iubit şi iubim copiii, pentru că ştim să ne facem cu pasiune munca noastră, pentru că ne-am dat seama şi ştim foarte bine că educaţia reprezintă foarte mult într-o societate şi trebuie să existe oameni care să se sacrifice”, le-a spus Mihaela Huncă profesorilor.

Felicitări au primit profesorii pensionari şi din partea prefectului Costică Macaleţi.

„Eu am prins perioada când toţi eram tovarăşi, singura doamnă din stat era doamna învăţătoare şi singurul domn, domnul învăţător. Doamnelor şi domnilor, mă bucur să fiu astăzi lângă domniile voastre”, a spus prefectul Macaleţi.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean a transmis un mesaj profesorilor prin consilierul său, pe care i-a felicitat pentru dăruire.

Vă felicit pentru modul cum modelaţi tânăra generaţie care reprezintă viitorul ţării. (…) La acest moment aniversar, felicit toţi pensionarii din SIP, pentru miile de ore petrecute alături de chipuri angelice şi neştiutoare, din dorinţa de a le deschide sufletele şi mintea, de a le călăuzi paşii în viaţă şi de a pregăti generaţii de oameni responsabili şi civilizaţi„, a spus Ţurcanu în mesajul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *