Un botoşănean a condus delegaţia României la Campionatul European de popice pentru nevăzători

popice nevazatoriÎn perioada 21-25 mai a.c., a fost organizat la Apatin, Serbia (în apropiere de Belgrad), Campionatul European de popice destinat persoanelor cu deficienţe de vedere.

Delegaţia României a fost condusă de Tudorel Tupiluşi, preşedinte al Asociaţiei Nevăzătorilor Botoşani, în calitatea sa de vicepreşedinte pe probleme sportive al ANR, precum şi in cea de nou membru al Comitetului federal paralimpic.

Echipa României a fost alcătuită de 9 sportivi, startul competiţiei fiind luat de 21 de ţări. “Delegaţia României a obţinut la Campionatul european de popice o medalie de argint si cinci medalii de bronz. La echipe, am luat bronz, atât la băieţi cât şi la fete. Ördög Levente din Târgu Mureş a obţinut medalie de argint la individual şi bronz la individual compus, Claudia Boandă (Târgu Mureş) a fost recompensată cu bronz la individual compus, tot medalie de bronz adjudecându-şi şi Daniela Şoldan, din Iaşi”, a declarat Tudorel Tupiluşi la întoarcerea din Serbia.

În perioada următoare, pe agenda sportivă a Asociaţiei Nevăzătorilor din România este programat un nou eveniment de anvergură. Oraşul Zaragoza din Spania va găzdui în perioada 11-20 iunie 2013 Campionatul mondial de şah pentru nevăzători. România va face deplasarea cu o echipă formată din şase sahişti nevăzători, cărora li se va alătura Sorin Lepădatu, director sportiv în cadrul ANR. Tudorel Tupiluşi va fi prezent în Spania într-o dublă calitate: de conducător al delegaţiei şi de membru al echipei de şah ce se va înscrie în competiţie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *