Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani, în faţa publicului din Veneţia

Teatrul Mihai Eminescu Botosani la Venetia Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani a participat, în perioada 19- 23 mai, la un turneu în Veneţia, la invitaţia Asociaţiei „Romeni & Moldavi in Veneto”. Actorii botoşăneni au evoluat în faţa publicului român din Nordul Italiei, dar şi în faţa iubitorilor de teatru din peninsulă.
 
Teatrul Mihai Eminescu a jucat, pe scena Centrului Cultural Kolbe din Veneţia, piesa „Ursul”, de Anton Cehov, în regia lui Mihai Donţu.
Reprezentaţia a avut loc în cadrul unui spectacol de muzică, teatru şi tango intitulat „Noapte de mai” realizat de Asociaţia „Romeni & Moldavi in Veneto”, având aprecierile atât a publicului român, cât şi a publicului italian, care a beneficiat de traducerea piesei. 

Actorii Bogdan Muncaciu, Crenola Muncaciu şi Radu Dragoş, coordonaţi de regizorul Mihai Donţu, şi cu sprijinul echipei tehnice, au primit felicitări pentru profesionalismul de care au dat dovadă.
 
Teatrul Mihai Eminescu Botosani la Venetia Preşedintele Asociaţiei „Romeni & Moldavi in Veneto”, Alexandru Iacob, susţine că spectacolul „Noapte de mai” face parte din proiect cultural „Aristocratik Cafe”, care urmăreşte crearea unui dialog între comunităţile culturale şi cele etnice, în special româneşti, din Italia.
 
„Scopul proiectului este de a pune în legătură mai multe activităţi culturale, teatrul, muzică, dans. El vrea să încurajeze comunicarea între oameni de culturi diverse, între culturi”,  a afirmat Iacob.
 
Proiectul se află la prima ediţie, însă iniţiatorii săi au în vedere realizarea unei stagiuni permanente la care să participe teatrul din Botoşani şi alte teatre din România.

One thought on “Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani, în faţa publicului din Veneţia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *