Primarul a sărbătorit Ziua Europei cu elevii de clasa a IV-a

poza de grup„EuroCLASS”, concursul între şcoli organizat cu prilejul Zilei Europei de Primăria Municipiului Botoşani, a reunit în sala de şedinţe a Consiliului Local 27 de elevi de clasa a patra, de la nouă unităţi de învăţământ din municipiu.

Primarul Ovidiu Portariuc a participat la acest eveniment, i-a felicitat pe copii şi  a apreciat seriozitatea şi implicarea de care au dat dovadă aceştia. La finalul concursului, primarul municipiului a înmânat câte o diplomă fiecărui participant. De asemenea, copiii au primit materiale de informare puse la dispoziţie de Centrul Europe Direct Botoşani. 

În urma invitaţiei lansate de municipalitate, s-au înscris în concurs Şcolile nr. 1, 6, 10, 11, 12, 13, 14, 16 şi 17. Fiecare dintre aceste unităţi de învăţământ a pregătit pentru concurs câte un echipaj format din trei elevi de clasa a patra şi un cadru didactic îndrumător.

Competiţia a constat într-o sesiune de întrebări urmată de un joc de rol în cadrul căruia copiii au întruchipat statele Uniunii Europene, evidenţiind aspecte legate de specificul cultural, dar şi de valorile comune europene ale acestora. Evenimentul s-a încheiat cu o fotografie de grup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *