Campania „Aducem Basarabia Acasă” a fost lansată şi la Botoşani

Campania "Aducem Basarabia Acasă"Platforma Civică Acţiunea 2012 a demarat astăzi la Botoşani campania de strângere de semnături pentru unirea României cu Republica Moldova. Campania „Aducem Basarabia Acasă”, demarată la Bucureşti pe 7 aprilie, urmăreşte iniţierea unui proiect de lege care să includă măsuri concrete de apropiere a celor două ţări. Campania a fost lansată la Botoşani de George Simion, secretarul general al Platformei Civice Acţiunea 2012, Mădălina Hriţuleac, coordonatorul campaniei la nivelul judeţului Botoşani. Au participat la conferinţa de lansare deputatul Cristian Roman, oameni de cultură, voluntari.

La Botoşani trebuie strânse 5000 de semnături. Iniţiatorii campaniei vor instala un cort pe Pietonalul Unirii, unde vor fi strânse semnături în week-end. În cursul săptămânii, botoşănenii vor putea semna pe listele puse la dispoziţie la Magazinul Basarabia Shop, din Uvertura Mall. Voluntarii vor merge şi în localităţile judeţului pentru a solicita semnături de la botoşăneni.

Multă lume ne întreabă cum se va întâmpla unirea. Nu se va întâmpla direct, ci treptat. Proiectul nostru de lege are mai multe prevederi care ar face ca spaţiul românesc să fie mult mai bine integrat, ca cetăţenii celor două state româneşti să comunice mai bine prin anumite prevederi care pot fi rapid implementate„, a declarat George Simion. El a adăugat că această campanie se bucură de susţinerea multor parlamentari. Platforma Civică Acţiunea 2012 este o coaliţie de peste 30 de ONG-uri care susţin unirea Republicii Moldova cu România.

Sursa: Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *