Sute de credincioşi alături de ÎPS Teofan la slujba de Sfântul Gheorghe

slujba de Sfantul Gheorghe Botosani Sute de credincioşi din Botoşani participă, marţi, la slujba oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Înalt Prea Sfinţitul Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, cu prilejul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, patronul spiritual al municipiului.

La eveniment iau parte, de asemenea, primarul Ovidiu Portariuc, prefectul Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, viceprimarul Viorel iliuţă, dar şi şefi de instituţii publice.

Astăzi, Biserica îl prăznuieşte pe SF. Mare Mucenic Gheorghe, numit şi purtătorul de biruinţă. În lumea noastră obişnuită, se afirmă adesea despre o persoană care a reuşit în viaţă că este un învingător. Dacă reuşeşte în afaceri, se spune că este un învingător, dacă reuşeşte în politică, de asemenea, se spune despre el că este un învingător. Dacă este un foarte bun sportiv şi primeşte multe cununi şi multe premii, se spune, de asemenea, că este un învingător. Aşişderea şi în alte domenii, în artă, literatură, ştiinţă. Se poate oare spune şi în domeniul credinţei, că un om este învigător? Credem că în domeniul credinţei mai puţin se poate spune de cineva că este un învingător, că nu poţi avea o credinţă atât de mare şi puternică încât să te numeşti învingător în cele ale credinţei„, a spus în cuvântul său IPS Teofan.

Mitropolitul a subliniat că purtător de biruinţă devine acela care încearcă să lupte cu tot dinadinsul împotriva celor trei mari abuzuri care se fac în lume, şi anume: abuzul de putere, abuzul de avere şi abuzul de plăcere.

Cea mai mare ispită a omului modern este ispita trupului, ispita desfrânării, manifestată în toate formele sale.  Un înţelept al lumii antice spunea că liber este acela care îşi stăpâneşte trupul, cel care care nu devine sclavul  propriilor sale pofte de desfrânare şi  cel care reuşeşte să se păstreze curat, care reuşeşte să dobândească această curăţenie„, a mai spus Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

După slujbă, municipalitatea a împărţit enoriaşilor sarmale şi cozonaci, dar şi vin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *