Companiile germane, foarte interesate de culturile ecologice din Botoşani

Gheorghe Portariuc si Amos Ramsauer
Gheorghe Portariuc si Amos Ramsauer

Una dintre cele mai mari societăţi cu profil agricol din judeţul Botoşani şi-a asigurat deja desfacerea pentru producţia agricolă din acest an. Firma Multiagra, patronată de Gheorghe Portariuc, va exporta întreaga producţie din 2013 în Germania, Austria şi Elveţia.

Portariuc a avut, joi, discuţii cu directorul companiei germane Bioland Markt, Amos Ramsauer, în vederea extinderii colaborării dintre companiile germane şi fermierii din Botoşani.

Cererea de produse ecologice pe piaţa germană este foarte mare şi de aceea există atât de mare interes pentru produsele Multiagra. Pământul şi clima sunt de foarte bună calitate la Botoşani pentru produse care nu sunt posibil de cultivat în Germania, precum soia, floarea soarelui sau rapiţă. Politica companiei noastre este de a avea relaţii cu fermieri producători şi proprietari locali şi de a le oferi o piaţă de desfacere în Germania. În acest moment, avem parteneriat doar cu Multiagra, dar vedem o dezvoltare a relaţiilor cu mai mulţi fermieri”, a declarat Amos Ramsauer.

Proprietarul Multiagra susţine că parteneriatul cu firmele din Germania, Austria sau Elveţia are atât avantajul unei pieţe de livrare sigure, dar şi al unui preţ bun.

Avem cinci şase parteneri. Este foarte important, în primul rând la negocierea contractelor, iar apoi ne permite să ştim din timp structura culturilor pe anii viitori”, a afirmat Portariuc.

Multiagra deţine circa 1.400 de hectare de teren în zona Vlăsineşti- Săveni, pe care înfiinţează culturi ecologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *