Unul dintre cei mai cunoscuţi medici ai Maternităţii Botoşani a ieşit la pensie

Maternitatea BotosaniUnul dintre medicii Maternităţii Botoşani, care a ajutat la venirea pe lume a zeci de mii de copii, a ieşit la pensie. Vineri, 12 aprilie, a fost ultima zi de muncă a medicului Gheorghe Roşca la Maternitate. Deşi are vârsta de 65 de ani şi avea posibilitatea să mai lucreze, acesta a preferat să stea la pensie. Colegii săi au numai cuvinte de laudă la adresa acestuia: pentru ei, Gheorghe Roşca a fost un mentor adevărat.  A fost medic la Maternitatea Botoşani peste 20 de ani.

A fost printre primii şefi de secţie la Maternitatea Botoşani, cu vaste cunoştinţe în domeniu. Dar nu numai atât, era un intelectual adevărat, cu vaste cunoştinţe aproape în orice domeniu, cum foarte rar mai găseşti în ziua de astăzi. Iubea foarte mult arta, este un mare consumator de artă, un coleg extraordinar, deosebit. Pentru colectiv, ieşirea la pensie înseamnă pierdere, pentru că fiecare am avut ce învăţa de la el. A fost unul din stâlpii maternităţii, după doctorul Szente, doctorul Creţu, care nu mai sunt„, a declarat medicul Camelia Todică, de la Maternitatea Botoşani.

rosca gheorghe
Gheorghe Rosca la operatie

Medicii mai spun că Gheorghe Roşca şi-a ajutat mult colegii, în special i-a format pe cei tineri.

De fiecare dată ne-am bazat pe dumnealui, am avut ce învăţa de la dumnealui. Este un chirurg care lucra elegant şi corect din toate punctele de vedere. Aveam toţi ce învăţa, în momentul când intram cu dumnealui în sala de operaţie. Eu am fost ajutat foarte mult de domnul doctor prin integrarea mea în această maternitate„, a spus medicul Dorin Scladan, de la Maternitatea Botoşani.

Medicii spun că plecarea lui Gheorghe Roşca de la Maternitate reprezintă o pierdere, în condiţiile în care colectivul de medici s-a împuţinat de la un an la altul.

Munca noastră se adaugă cu fiecare caz care este al medicului respectiv. De fiecare dată gărzile sunt din ce în ce mai grele, este mai mult de muncă. Am rămas doar zece medici, iar asta înseamnă foarte puţin pentru o maternitate de nivelul Botoşaniului„, a afirmat medicul Mariana Pitrop, de la Maternitatea Botoşani.

Colegii de la Maternitatea Botoşani i-au transmis medicului sănătate şi pensie îndelungată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *