Exclusiv! Portariuc îşi cumpără pistol

Ovidiu Portariuc cu pistolPrimarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, are intenţia de a-şi cumpăra pistol. Surse din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie susţin că acesta a depus documentaţia pentru obţinerea permisului de portarm.

Primarul vrea să aibă în permanenţă asupra sa nu un pistol cu bile de cauciuc, ci unul cu gloanţe.

Întrebat care este motivul pentru care doreşte să îşi cumpere armă de foc, Portariuc a refuzat să comenteze subiectul, însă susţine că este dreptul său la securitate.

Numărul deţinătorilor de pistoale cu glonţ din Botoşani este foarte redus. Printre cei care au astfel de arme se numără fostul prefect Cristian Roman, fostul prim-procuror Cristian Popovici sau fostul şef al Poliţiei Rutiere, Dumitru Zmău.

Potrivit Legii 295 din 28 iunie 2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, aceste pistoale cu glonţ adevărat pot fi deţinute de demnitari, magistraţi, diplomaţi, militari şi poliţişti, atât pe perioada cât sunt în activitate, cât şi după pensionare, trecerea în rezervă sau retragere, după caz, cu excepţia situaţiei în care aceştia şi-au pierdut calitatea din motive imputabile lor.

2 thoughts on “Exclusiv! Portariuc îşi cumpără pistol

  1. il vrea probabil ca sa „se apere” de cei care-i vor cere demisia in curand, pe motiv de caini comunitari si de facut nimic pt oras.

  2. Aoleo… e pentru aia care comenteaza de naspa pe internet? Ziceti acum, nu dupa aia sa ma trezesc cu pistolu’ la tampla… Ca asa mai bine comentez la domnu’ Turcanu – de un proces mai scapi, dar de pistol…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *