Marş al romilor pe străzile din Botoşani. Vezi motivul!

Cetăţenii de etnie romă organizează, luni, 11 martie, între orele 1300  şi 1500,  un “Marş al Demnităţii Femeii Roma”,  organizată de Asociaţia ADCIA Botosani.

 Scopul actiunii  îl constituie vizibilitatea Campaniei Publice Naţionale pentru Protecţia Mamei şi Copilului Rrom, in contextul revoltelor violente impotriva rromilor manifestate de organizatii extremiste si in special ca si raspuns al sustinerii sterilizării  femeilor ce apartin grupurilor vulnerabile.

 Plecarea va fi din faţa blocului 140 din strada Parcul Tineretului nr. 14 spre zona Griviţa, continuând spre S.C Rapsodia Conf S.A, Centrul Vechi, spre Magazinul Botoşani, traversare spre BCR, Prefectură, Primărie, Pietonalul Unirii şi finalizăm în faţa  Muzeului Judeţean Botoşani.

“Vă asigurăm că activitatea se va desfăşura în mod paşnic şi civilizat, membrii etniei oferind flori pe tot traseul trecatorilor pe care ii invită la respectarea demnitatii femeii si copilului rom. Marsul este organizat in cinstea “Zilei Părintelui Rom” din 7 martie”, se precizează într-un comunicat de presa.

4 thoughts on “Marş al romilor pe străzile din Botoşani. Vezi motivul!

  1. Foarte tare! Ei vor reapect. Dar ei stiu sa respecte? Cand ceri ceva trebuie sa vezi daa tu stii sa dai ceea ce ceri. Ei stiu sa munceasca? Stiu sa pastreze macar curatenia acolo unde stau si pe unde calca? Chiar nu va inteleg… romii ajung sa fie cei mai ocrotiti, de parca ar fi o specie rara pe cale de disparitie.

  2. Asta e de ochii lumii. Haideti sa vedem cum se comporta conationalii prin piata sau pe strada. Cand mananca o banana, coaja o arunca pe jos chiar daca cosul de gunoi este la un metru. Ei traiesc intr-o alta lume, nu au treaba cu statul, decat atunci cand vine vorba de ajutoare.

  3. Tare de tot . Cred ca mai „penetrant” ar fi sa marsaluiasca prin Germania, Anglia, Franta, Italia etc. acolo unde au toleranta ZERO .
    Cit priveste florile, atentie ca sint cele ofilite si nevindute de 8 Martie !
    Nu-s bune nici de dat ca hrana verde la animalele de curte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *