Evaziune fiscală de peste 100.000 lei, depistată de comisarii Gărzii Financiare

garda financiara BotosaniComisarii Gărzii Financiare au identificat, în luna februarie, un prejudiciu în valoare de aproape 112.000 lei, cauzat bugetului de stat de trei firme. Unul dintre agenţii economici are ca obiect de activitate activităţi anexe transporturilor. Acesta a reţinut dar nu a vărsat la bugetul de stat, în termen de 30 de zile, de la scadenţă, sume ce reprezintă impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă, prejudiciul fiiind de peste 47.000 lei.

Al doilea agent economic cercetat penal are ca obiect de activitate plasarea forţei de muncă, iar în perioada anului 2010 a înregistrat în evidenţa contabilă facturi fiscale care nu au fost confirmate de anumiţi furnizori, prejudiciul în acest caz fiind de peste 54.000 lei. Un alt agent economic care se ocupă cu comerţ de material lemnos, în perioda 2008-2012, nu a înregistrat în contabilitate veniturile realizate din activitatea desfăşurată, cauzând un prejudiciu de aproape 48.000 lei.

Comisarii Gărzii Financiare Botoşani au constatat un prejudiciu total de 111.718 lei cauzat bugetului de stat de trei firme prin încasarea şi încălcarea obligativităţii de virare la bugetul de stat a sumelor reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă, înregistrarea în contabilitate a unor facturi fiscale fictive, respectiv neînregistrarea în contabilitate a tuturor veniturilor realizate. În acest sens, comisarii au întocmit trei sesizări penale pe care le-au înaintat organelor de urmărire specializată„, a spus Cristian Calimandruc, comisar şef  al Secţiei Botoşani a Gărzii Financiare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *