Sindicaliştii din învăţământ cer locuinţe de serviciu pentru profesorii din mediul rural

iuliana nacu
Iuliana Nacu

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” a înaintat ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, o adresă prin care se solicită rezolvarea de urgenţă a mai multor probleme din învăţământ. Iuliana Nacu, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Botoşani, a declarat că acordarea de gradaţii de merit şi pentru personal didactic auxiliar, înserarea unor dispoziţii ferme care să prevadă decontarea navetei personalului didactic şi didactic auxiliar, dar şi reintroducerea dispoziţiei referitoare la reducerea normei personalului didactic cu gradul I şi peste 25 de ani vechime la 16 ore de la 18 ore sunt problemele puse pe tapet ministrului.

Sindicaliştii mai cer reintroducerea unei dispoziţii referitoare la cadrele didactice care sunt titulare în mediul rural, respectiv să primească o suprafaţă de pământ în folosinţă şi să i se pună la dispoziţie o locuinţă de serviciu, dacă îşi stabilesc domiciliul în localitate respectivă.

S-au solicitat o serie de măsuri care să reglementeze situaţii mai puţin clare din Metodologia privind mişcarea personalului didactic. S-au solicitat, de asemenea, stabilirea unor punctaje coerente şi reale în fişele de evaluare pentru restrângere şi pretransfer, dar şi deblocarea posturilor de învăţământ pentru personalul auxiliar„, a spus Iuliana Nacu.

Clarificarea situaţiei absolvenţilor de la „Spiru Haret” şi modificarea grilei de salarizare pentru personalul nedidactic, astfel încât sporul de vechime să nu mai fie inclus în salariul de încadrare, dar şi revenirea la sporul de doctorat sunt alte probleme ridicate de sindicalişti oficialilor din minister.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *