Omul de afaceri Valeriu Iftime vrea să preia sistemul centralizat din Brăila

Compania Elsaco, patronată de omul de afaceri Valeriu Iftime, intenţionează să preia sistemul centralizat al municipiului Brăila. Valeriu Iftime
Omul de afaceri este convins că poate rentabiliza CET Brăila pentru că, în opinia sa, toate CET-urile reprezintă o afacere profitabilă, iar totul ţine de management.

Potrivit ziarului România Liberă, primarul Aurel Simionescu a declarat că până în prezent au existat deja două tentative de organizare a unor în privinţa concesionării CET-ului, însă acestea au eşuat din cauza prezentării unui singur participant la ambele licitaţii.

Simionescu a mai precizat că următoarea procedură va fi negocierea directă cu cei interesaţi, la care  numărul acestora nu va mai avea importanţă.
Potrivit primarului Brăilei, există scrisori de intenţie din partea mai multor societăţi interesate de concesionarea CET, printre acestea aflându-se şi firma franceză Dalkia, care a preluat serviciile de încălzire în sistem centralizat la Ploieşti şi Iaşi. 

„Se va trece la procedura următoare, care înseamnă negociere cu cei care eventual sunt interesaţi. Şi atunci poate fi numai unul singur, nu se mai pune problema câţi sunt. Firma care a depus documentaţia este din România, dar şi-au manifestat interesul şi cei de la Dalkia şi unii din Botoşani (n.r. Elsaco Electronic), unii din Bucureşti, dar eu nu pot să merg pe o scrisoare care spune suntem şi noi interesaţi. Întrebarea este dacă firmele respective vor veni la negociere. Probabil că va fi interesat şi cel care furnizează gazul, până la urmă au fost împreună atâţia ani, dar nu pot să spun acum cu certitudine”, a declarat primarul Brăilei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *