Tânărul care a violat o bătrână de 86 de ani, arestat prevenitiv

catuse pe mainiÎn urma completării probatoriului, la data de 18 februarie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani a sesizat instanţa de judecată cu propunerea de arestare preventivă, pe timp de 29 de zile, a inculpatului Marin Baghici, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „viol” şi „violare de domiciliu”, comise în noaptea de 14 spre 15 februarie 2013, asupra unei bătrâne de 86 ani, din comuna Hlipiceni, judeţul  Botoşani.

Judecătoria Botoşani a respins cererea procurorilor. Împotriva acestei hotărâri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani a reformulat recurs.

La data de 22 februarie, Tribunalul Botoşani a admis recursul procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe timp de 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrunte principiul prezumţiei de nevinovăţie, se precizează într-un comunicat al Parchetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *