Dosar penal pentru neplata impozitelor pe salarii

Parchetul de pe langa Tribunalul BotosaniDouă femei, administratori de societăţi comerciale, sunt cercetate pentru evaziune fiscală. La propunerea poliţiştilor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani a confirmat începerea urmăririi penale faţă de  Lăcrămioara T., de 37 ani,  din municipiul Botoşani,  administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de reţinerea şi nevãrsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.

În calitatea sus menţionată, în perioada  iulie – octombrie 2012, Lăcrămioara T. a reținut de la angajaţi și nu a virat în termenul prevăzut de lege, respectiv 30 de zile de la scadență, obligațiile fiscale cu stopaj la sursă, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de 4.964 lei.

De asemenea, la propunerea poliţiştilor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani a confirmat începerea urmăririi penale şi faţă de Mihaela  V, de 27 ani, din comuna Dîngeni, administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunilor de refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale, în scopul împiedicării verficărilor financiar-fiscale, în termen de cel mult 15 zile de la somaţie.

În calitatea sus menţionată,Mihaela V. a refuzat nejustificat să pună la dispoziţia organelor de control documentele financiar-contabile ale societăţii, deşi a fost somată legal, împiedicând astfel verificările financiar-fiscale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *