Încă un om de afaceri trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Parchetul de pe langa Tribunalul BotosaniParchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea, luni, în judecată a unui om de afaceri din Dorohoi, acuzat de evaziune fiscală şi înşelăciune. Marius Teodor Darie, în vârstă de 42 de ani, este acuzat că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în anul 2008, prin omisiunea evidenţierii în contabilitate a operaţiunilor de livrare a unor mărfuri care figurau în stocul societăţii, s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului în sumă totală de 400.759 lei, reprezentând impozit pe profit, diferenţe TVA şi impozit pe dividende la care se adaugă suma de 139.193 lei, reprezentând accesorii.

De asemenea, în anul 2008 s-a folosit de o identitate şi o calitate falsă, aprovizionându-se de la o societate comercială, cu marfă în valoare de 5.097 lei, pentru care a emis o filă CEC fără a avea disponibil în cont.

Marius Teodor Darie mai are o condamnare la închisoare. Împreună cu soţia sa a fost judecat, dupa ce au tepuit mai multe societati comerciale cu peste 700.000 de lei.

Cei doi tepari, Marilena si Marius Teodor Darie, au fost condamnati, în 2011, la cate sase ani de inchisoare pentru inselaciune.

Intreaga istorie a inceput in octombrie-noiembrie 2007, atunci cand cei doi, administratori la societatile Nova Sistem si Golex Prod SRL, au achizitionat marfuri in valoare de 485.307 lei, emitand in schimb 24 de file cec si 10 bilete la ordin ce nu au putut fi incasate de beneficiari din lipsa de fonduri. Cei pacaliti au depus plangere la politie, iar in timpul anchetei s-a mai descoperit ca femeia, asociata la firma Gaby Prest SRL Dorohoi, a achizitionat marfuri in perioada martie-mai 2007 emitand noua file cec si un bilet la ordin fara acoperire, valoarea prejudiciului fiind stabilita la 251.940 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *