Furtul de pământ din zona Cornişa, stopat de municipalitate

Primarul Ovidiu Portariuc
Primarul Ovidiu Portariuc

Municipalitatea a interzis accesul în zona unde urmează să se construiască Parcul Cornişa. Primarul Ovidiu Portariuc susţine că a fost luată această măsură după ce din zonă se fura pământ la greu, iar din cauza solului deteriorat exista riscul unor alunecări de teren. Primarul a spus că furturile au fost stopate şi că sunt prevăzute amenzi pentru cei care încalcă domeniul respectiv.

În momentul în care am ajuns eu la primărie, se fura pământ acolo. Se căra cu camioanele. Am trimis Poliţia locală, zilnic, până au reuşit să amendeze şi să stopeze furturile din zona respectivă. Erau diverşi particulari. Persoane fizice care cărau pământ. S-a pus acolo zonă cu amendă, că este proprietate privată. Înainte era lăsat de izbelişte„, a precizat primarul Portariuc.

Anul trecut, Poliţia Locală a aplicat zece amenzi cuprinse între 100 şi 200 lei persoanelor fizice sau societăţilor comerciale prinse la furat pământ. Ulterior, Primăria Botoşani a sesizat Parchetul privind distrugerile înregistrate în zonă, însă în toate cazurile s-a dat „NUP”.

Amenzile sunt însă mici în comparaţie cu câştigul societăţilor. O amendă este de până în 200 de lei, iar un camion cu pământ negru se vindea cu 1000 lei.

One thought on “Furtul de pământ din zona Cornişa, stopat de municipalitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *