Vezi ce modificări au fost aduse la obţinerea gradelor didactice I şi II!

Gradele didactice I şi II din învăţământ, obţinute din acest an cu note mai mari. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a anunţat că au apărut modificări şi completări la Ordinul 5561 din 2011, pentru aprobarea Metodologiei privind formarea continuă a personalului din învăţământul preuniversitar.

Astfel, pentru promovarea examenului de acordare a gradului didactic II, candidatul trebuie să obţină cel puţin nota 8 la inspecţia specială şi cel puţin nota 8 la testul din metodoca specialităţii, respectiv la proba orală din cadrul examenului. Candidaţii care nu obţin nota minimă la o probă, nu se pot prezenta la probele următoare.

Deci nu trebuie să aibă media 8, ci nota opt la fiecare probă. Cel care nu a luat 8 la o probă, nu poate merge la proba următoare. În ceea ce priveşte gradul didactic I, proba de elaborare a lucrării metodico-ştiinţifice este evaluată printr-o notă de la 10 la 1, aşa era şi până acum, dar exprimată printr-un număr întreg sau cu două zecimale. Nota este acordată de conducătorul ştiinţific şi este înscrisă la finalul referatului întocmai de acesta, pentru fiecare lucrare condusă. Pentru a fi acceptată, lucrarea trebuie să primească cel puţin nota 9„, a precizat Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ.

Până acum, gradul didactic I se putea obţine şi cu media opt, iar la gradul II media trebuia să fie de cel puţin şapte.

Şefa IŞJ este de părere că prin aceste modificări aduse Metodologiei privind formarea continuă a personalului din învăţământul preuniversitar se va face o selecţie mai bună a dascălilor care doresc să obţină grade didactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *