Evaziune de aproape 1.500.000 lei cu miez de nuca. Printre suspecti se numara si un botosanean

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Buzău, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor D.I.P.I., au reuşit destructurarea unui grup infracţional organizat constituit din nouă membri, dintre care şase domiciliaţi în judeţul Buzău, iar ceilalţi trei pe raza judeţelor Botoşani, Ilfov şi a municipiului Bucureşti.Nouă suspecţi au fost conduşi la sediul poliţiei, pentru audieri.

Cei nouă sunt suspectaţi că, în perioada 2012 – 2013, au desfăşurat activităţi de achiziţie, prelucrare şi comercializare a unor cantităţi importante de nucă şi miez de nucă, fără a înregistra şi fără a declara organelor fiscale veniturile obţinute, sustrăgându-se, astfel, de la plata impozitelor şi taxelor datorate către bugetul statului.

Valoarea veniturilor neînregistrate a fost estimată la 16.823.000 de lei.

De asemenea, membrii grupării mai sunt suspectaţi că au comercializat mărfurile prin folosirea unor documente de provenienţă fictive (borderouri de achiziţie, avize de însoţire a mărfurilor în numele unor societăţi tip fantomă sau fără activitate), operaţiuni urmate de exportul mărfii în ţările arabe, prin folosirea unor documente în care ar fi fost menţionate valori mai mici decât preţul de achiziţie, diferenţa de bani fiind încasată în conturi personale.

Împotriva suspecţilor a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune, fals material în înscrisuri sub semnătură privată, folosirea de mai mult de 5 muncitori fără a avea înregistrate contracte individuale de muncă şi pentru complicitate la evaziune fiscală. De asemenea, în aceeaşi cauză a fost începută urmărirea penală şi faţă de o societate comercială din judeţul Ilfov.

Prejudiciul iniţial, reprezentând valoarea T.V.A. sustrasă, a fost estimat la aproximativ 1.500.000 de lei.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, se precizeaza intr-un comunicat al Politiei Romane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *