Micky “Şpagă” s-a întâlnit cu Boc la mall. Vezi cum au fost surprinşi

Locul: Un mall. Ziua: sambata. Ora: 17.30. Personajele: Serban Mihailescu, fost secretar al Guvernului, consacrat ca “Micky Spaga” si Emil Boc, fost premier. Randurile ce urmeaza vi se vor parea, poate, scenariul unei comedii romanesti. Dar e pe bune!

Asadar ne aflam sambata dupa-amiaza, intr-un mall din Capitala. Afara vremea-i cainoasa, inauntru, evident, e aglomerat. Lumea e pestrita si colorata, dar din multime se decupeaza doua siluete. Doua haine sobre, de culoare inchisa. De parca ar fi afaceristi, poate politicieni. Sau politicieni afaceristi?! Doi barbati seriosi, cam de aceeasi statura, dar – daca ar fi sa judecam dupa istoricul fiecaruia – de calibru diferit! Ati ghicit!

Micky Spaga si Emil Boc, primul senator de Botosani, al doilea primar de Cluj, s-au intalnit la mall in Bucuresti. N-au fost niciodata in aceeasi barca. Ba nici c-au avut de impartit legi ori interese. Dar amandoi zambesc larg, isi strang mainile cu prietenie si consideratie si schimba mai mult de doua vorbe. Sa tot fie, pret de vreo 7 minute.

Aici ar trebui facuta o paranteza. Nici Mihailescu, nici Boc nu se plimbau neinsotiti pe culoarele intestate de lume ale marelui complex comercial. Primul se bucura de compania partenerei de viata, cel de-al doilea de supravegherea bodyguardului. Dar fiecare dintre companioni a ramas discret, undeva in umbra, pentru a nu tulbura apele la un nivel asa inalt (!).

Am inchis paranteza.

Una peste alta, e destul de clar ca politicienii nu au vorbit despre soarta tarii, ca prea au ras amandoi cu pofta. Nici sa-si fi spus bancuri nu pareau, ca prea isi strangeu mainile si se bateau, pe rand, incurajator pe spate. Poate ca nici n-a fost ceva important.

Desi…..absolut spectaculos s-a transformat chipul lui Micky Spaga in clipa in care s-a intors cu spatele la Emil Boc! Zambetul a disparut subit, lasand loc unei fete grave, preocupate am indrazni a spune.

N-a mai avut rabdare de magazine si si-a invitat sotia la o cafea. Iar acolo, la o cafenea din mijlocul mall-ului s-a derulat o scena teribila, penibila, amuzanta, intriganta, naucitoare, incantatoare! Imediat ce s-a asezat, fostul secretar al Guvernului a scos mobilul, a cautat rapid in agenda un numar (scurt?!), a apelat, apelatul a raspuns, Micky Spaga a salutat dupa care…anii de experienta si-au spus cuvantul: politicianul a dus instinctiv mana la gura, acoperind cu maxima ingeniozitate miscarea buzelor astfel ca nimeni, din nicio pozitie sa nu poata “prinde” nici cea mai mica arcuire maxilo-faciala. Super masura anti-interceptare! Asa ceva, asa ceva! Direct ca-n filmele cu mafioti! Daaar si mai spectaculos este ca si sotia politicianului poreclit Spaga a facut exact acelasi lucru!!! Fara macar sa-si priveasca sotul, doamna Mihailescu a sustinut o alta convorbire telefonica, reproducand intocmai gestul partenerului ei de viata. Palma tinuta exact in dreptul buzelor pe durata conversatiei! Daca cei doi n-ar fi fost unul in fata altuia, la distanta de cateva zeci de centimetri, ai fi putut crede ca refuza sa-si impartaseasca secretele. Dar nu despre asta era vorba, nu-i asa?
Pe urma au venit cafelele, convorbirile s-au incheiat, Micky Spaga s-a relaxat…Pe de alta parte, si Emil Boc si-a facut treaba, cata vreme a plecat incarcat cu pungi si pungute. In concluzie, sambetele petrecute la mall pot deveni interesante. Nu se stie niciodata cu cine te intalnesti, ce mai afli, dar mai ales cui spui ce tocmai ai aflat…

Sursa: Cancan

2 thoughts on “Micky “Şpagă” s-a întâlnit cu Boc la mall. Vezi cum au fost surprinşi

  1. In politica e ca in fotbal….se injura pe fata, dar in realitate sunt toti prieteni….ca doar fura impreuna din bugetul statului!
    Unde esti tu TEPES doamne?!

  2. Am vazut adeseori atitudini diferrite ale presei ,fata de comportamentul politicienilor , un fel de dubla masura , in functie de ce vant batea in panza corabiei pe care erau imbarcati ziaristii , incat de multe ori introduc si doza de subiectivism ce-i mana in ,,lupta ” pe acestia…Pana la urma ,ce faceau asa extraordinar cei doi omuleti, care s-au intalnit intamplator? Gesturi normale , comportament omenesc!… Da , numai ca cei doi nu erau nici ,,oarecare” si nici n-au vaslit in aceeasi barca , in parcursul lor politic. Analizand mai atent scrisele ziaristului , trebuie sa-i dam dreptate intr-o privinta si anume , politicienii , indiferent din ce parte a esicherului vin, au comporamentul pasarii evocata in zicala populara ,, corb la corb , nu-si scoate ochii” ! Mai trebuie spus ceva totusi. Noi , noi astia care emitem judecati de valoare, oare dac-am fi in locul lor, cum a-m proceda? Greu de spus cu sinceritate! Oare nu cumva ,valoarea intrinseca a natiei noastre , ne-ar determina sa spunem (facand desigur , un efort de sinceritate) , ca raul (coruptia , furaciunile, manariile , dedesupturile etc.) este rau , atata timp cat noi nu facem pate din el ?… Este doar o intrebare… Daca pe mine m-ar intreba cineva , ce parere am despre acesti oameni , nu am in cap , decat un singur raspuns. Oameni ca boc , michi spaga , basescu, udrea , videanu, berceanu, blaga (litera mica ,este intentionata) si inca multi , foarte multi altii, ce s-au perindat in politica romaneasca , au reprezentat nesansa , ghinionul romanilor, care dupa ce s-au bucurat ca au scapat de Ceausescu, au fost condusi de niste CANALII ! Pacat ! Mare pacat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *