Elevi de la Colegiul Naţional „Gr. Ghica” Dorohoi, reprezentanţi în Parlamentul European al Tinerilor

colegiul dorohoi parlamentÎn perioada 14-17 ianuarie 2013 avut loc in Bansko,Bulgaria “ËYP WINTER TRAINING 2013”,Dorohoiul fiind reprezentat decătre  Nechita Adina și Surdu Otilia, eleve ale Colegiului Naţional „Grigore Ghica „,în clasa a XI-a A. .Evenimentul a avut ca scop întâlnirea anuală a coordonatorilor județeni, urmată de training-urile care intenționeazăsă ajute tinerii implicati în EYP să-și continue activitatea,înrolurile de jurnalist sau chair (lider).

Eyp-ul reprezintă pentru mine o experiență unică , de neuitat , datorită faptului că am avansat în arta de a-i asculta și a-i înțelege pe ceilalți, de a coopera cu persoane pe care le-am întâlnit cu doar câteva ore in urmă . În cadrul sesiunilor, te deconectezi și te concentrezi alături de colegii tăi să dezbați o problemă europeană , iar mulțumirea pe care o resimți când vezi că echipa ta a reușit și că , la rândul tău, ai dat o mână de ajutor e inedită ” a declarat Adina Nechita.

Parlamentul European al Tinerilor (European Youth Parliament-EYP) este o structură apolitică, educativă și nonprofit creată și susținută financiar și logistic de Parlamentul European și Comisia Europeană. Organizația urmărește educarea viitoarei generații de politicieni europeni care să ducă mai departe idealul constituirii Uniunii Europene, dar și educarea viitoarei generații de politicieni în plan național, conservarea și promovarea în plan european a valorilor culturale naționale.

Elevele sunt membre ale Parlamentului European al Tinerilor de aproximativ un an.Ele au participat împreună la 3 sesiuni, una la nivel regional în stațiunea Oglinzi, un forum ințernational organizat în România, la Eforie Nord și un training internațional organizat în Bulgaria,Bansko . Pe lângă aceste participări, liceul a fost „prezent ” și la sesiunea națională de selecție,care a avut loc în noiembrie 2012 la Oradea,unde, din delegația inițiala de 11 membri , a fost acceptată Surdu Otilia.

  „Invitația la Sesiunea Natională de Selecție a fost o surpriză foarte placută , în urma căreia  am acumulat noi cunoștințe care mi-au schimbat părerea despre viitorul nostru,al tinerilor și răspunderea pe care o avem pentru a transforma în realitate multitudinea de idei de care dispunem„, mărturisește Otilia Surdu.

 Prezența elevelor la EYP se datorează prof.  Otilia Puiu, formând în primăvara anului 2012 o delegație de 11 membri care ulterior a fost acceptată la sesiunea regională de selecție RSS Moldova 2012.

Sursa: comunicat CN „Grigore Ghica” Dorohoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *