Parlamentarii, nevoiţi să renunţe, pe hârtie, la afacerile proprii

parlamentarii de BotosaniMai mulţi parlamentari de Botoşani care au obţinut mandate în urma alegerilor din urmă cu o lună au fost nevoiţi să renunţe la afacerile pe care le au. Ei sunt incompatibili cu calitatea de administrator de firmă, astfel încât au modificat, la Registrul Comerţului, actele societăţii, numind noi administratori.

Modificările sunt strict pe hârtie, practica dovedind până acum că deputaţii şi senatorii sunt mai preocupaţi, în mandatul lor, de afacerile proprii decât de activitatea parlamentară.

Unul dintre cei care a transferat, pe hârtie, afacerea este senatorul Viorel Grigoraş. Acesta a renunţat conducerea firmei de transport RVG Speed, numindu-l pe fiul său, Radu Grigoreş, administrator. Grigoraş i-a cedat acestuia şi toate acţiunile firmei.

Un alt parlamentar care renunţă la bussines este deputatul Costel Şoptică. Acesta a pierdut calitatea de administrator la firma General Topcon pe care o deţine, numindu-şi un apropiat în funcţie.

Şi deputatul Mihai Baltă a cedat administrarea firmei de consultanţă tehnică Lexpert către unui dintre asociaţii săi. De asemenea, el a renunţat şi la calitatea de expert tehnic în securitate industrială şi securitatea muncii.

Am considerat că această calitate de expert este o activitate incompatibilă cu executarea mandatului de deputat. Am făcut demersurile necesare atât la Registrul Comerţului, pentru suspendarea acestei activităţi, cât şi la Ministerul Justiţiei. Am renunţat şi la calitatea de administrator la firma de consultanţă tehnică„, a spus Baltă.

De asemenea, senatorul Corneliu Popescu, proprietar al firmei Chinel Prodcom, a renunţat la administrarea firmei. El este şi preşedinte al Asociaţiei Vânătorilor şi pescarilor Sportivi Dragoş Vodă.

Afaceri proprii mai deţin deputatul Cristian Roman, care însă nu avea calitatea de administrator, ci doar de asociat unic la firma Cristianu Impex, dar şi deputatul Verginel Gireadă, care dispune de o fermă agricolă mare, care nu apare în declaraţia sa de interese.

Senatorul Şerban Mihăilescu are 147.164 acţiuni la ATE Bank, iar deputatul Liliana Mincă este preşedintele Fundaţiei Liliana Mincă Ghervasuc, dar şi vicepreşedinte al filialei din Bucureşti a Uniunii Naţionale a Mediatorilor din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *