Vernisajul expoziției umanitare de la Muzeul Judetean lipsit de public

Muzeul Județean Botoșani găzduiește în această perioadă o expozitie umanitară dedicată mamei pictorului Ștefan Babii. Vernisajul a fost programat pentru sâmbătă dimineață, însă nu a mai avut loc pentru că la eveniment nu au participat decât o parte dintre pictorii care au expus și puțini din cei câțiva botoșăneni pasionați de cultură.

Potrivit președintelui Societății Culturale Expo-Art Botoșani, Liviu Șoptelea, au fost expuse aproximativ 30 de lucrări aparținând la circa 20 de pictori botoșăneni, printre aceștia numărându-se Florin Groza, Constantin Surugiu, Aida Șuster, Anca Larionesei, Victor Hreniuc, Florin Prodan, Ionuț Gafițanu, Liviu Șoptelea, Cornel Dimitriu, Marcel Alexa, George Șpaiuc, Dida Popescu dar și pictorul Ștefan Babii.

Picturile au reprezentat teme diverse, de la portrete, nuduri, piesaje, teme religioase și au putut fi achiziționate la prețuri cuprinse între 200 și 1000 lei.

În afară de tablouri au mai fost expuse, tot cu vânzare, obiecte de artă realizate de asemenea de artiști plastici din Botoșani cum ar fi Dan Ciornei, Doru Buceag, Petru Maxim.

În ciuda faptul că organizatorii au trimis emailuri cu invitații către persoanele cu bani, care și-ar fi putut permite achiziționarea unui tablou care să o ajute pe mama colegului lor de breaslă, niciuna dintre autoritățile  județului și ale orașului nu a participat la eveniment. „Promovarea evenimentului a fost relativ bună pentru că am avut anunțuri pe radio, pe tv, pe net, dar probabil era bine să fi făcut și niște fluturași pe care să-i împărțim oamenilor pentru a ști de acest eveniment. Au fost trimise și emailuri la personalitățile orașului și acei oameni cu posibilități financiare care și-ar fi putut permite achiziționarea unui tablou. Avem 20 de artiști care au expus circa 30 de lucrări”, a declarat Liviu Șoptelea, președintele Societății Culturale Expo-Art Botoșani.

Expoziția poate fi vizitată de orice persoană  pe parcursul următoarei săptămâni timp în care lucrările pot fi achiziționate. Banii rezultați din vânzarea acestor lucrări vor fi donați mamei pictorului Ștefan Babii, care va avea de suportat o operație la coloană. Aceasta costă 3500 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *