Trei comisari de la Garda Financiară, concediaţi definitiv

garda financiara BotosaniTelenovela concedierilor de la Garda Financiară din Botoşani pare să se apropie de ultimul episod. După ce, în urmă cu doi ani, au fost daţi afară, în urma unui examen, apoi, în 2012, au fost reangajaţi, trei dintre comisari şi-au pierdut definitiv locurile de muncă. Aceştia au pierdut, în luna decembrie, procesele derulate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, astfel încât au fost obligaţi să părăsească definitiv Garda Financiară.

Este vorba despre comisarii Daniel Moruzi, Dragoş Budeanu şi Nelu Nechita, în cazul cărora Curtea Supremă deja s-a pronunţat.

În alte două cazuri, cel al comisarilor Laur Nechita şi Petrică Ostin, Înalta Curte urmează să se pronunţe în maxim o lună.

Sentinţele împotriva comisarilor Gărzii Financiare Botoşani au venit după ce Garda Financiară Centrală a câştigat, la Înalta Curte de Casaţie, procesul intantat de aceştia. Curtea Supremă a stabilit că ordinul prin care s-a dispus reorganizarea instituţiei şi cel prin care s-a dispus organizarea concursului au fost legale.

Fostul şef al Gărzii Financiare Botoşani şi fostul subprefect, declaraţi respinşi la proba de interviu la examenul de testare profesională

“Picaţii” de la Gardă s-au îmbolnăvit subit

Examenele date, vara trecută, de comisarii Gărzii Financiare au fost ilegale. Vezi soluţia instanţei şi cine va fi reangajat!

Comisari disponibilizaţi, reangajaţi la Garda Financiară Botoşani

1. 22.11.2012 DECIZIA Nr.4956/22.11.2012. Admite recursurile declarate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala si de Garda Financiara – Comisariatul General, împotriva sentintei nr.49 din 7 februarie 2012 a Curtii de Apel Suceava – Sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal. Modifica în parte sentinta atacata, în sensul ca respinge actiunea reclamantilor Budeanu Pânzaru Dragos Constantin, Moruzi Petru Daniel, Nechita Nelu Constantin, Ostin Petrica, Nechita Laur si Mahalagiu Liviu, ca neîntemeiata. Mentine dispozitiile din sentinta atacata prin care s-a constatat ca reclamantii au renuntat la judecarea exceptiei de nelegalitate a H.G. nr.566/2011 si la cererea de reintegrare în functiile detinute, precum si de respingere a cererii de interventie accesorie formulata de Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Irevocabila. Pronuntata, în sedinta publica, astazi, 22 noiembrie 2012.

2 thoughts on “Trei comisari de la Garda Financiară, concediaţi definitiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *