Persoane sancţionate după ce au fost prinse că distribuiau materiale cu conţinut denigrator la adresa unui candidat

Inspectoratul de politie judeteanPoliţiştii Postului de poliție Cristești au depistat în trafic pe raza localităţii Schit Orășeni, comuna Cristești o autoutilitara în care se aflau R.C., I.C. și C.P. , aceştia distribuind materiale informative cu caracter electoral şi conţinut denigrator la adresa unui candidat la alegerile parlamentare.

Faţă de C.P. poliţiştii au luat măsura sancționării cu amendă în valoare de 500 lei, iar R.C. și I.C. au fost sancționați cu avertisment conform art.3 pct 1 din Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

 Reamintim că orice nerespectare a legislației electorale poate fi sesizată prin apelul unic de urgenţă 112. Inspectoratul de Poliție Județean Botoşani verifică toate semnalările privind posibile încălcări ale legislației electorale, venite atât din partea competitorilor politici, cât și din partea cetățenilor, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *