Liderul Cartel Alfa propune ca parlamentarii să semneze un pact care priveşte demisia lor în cazul în care alegătorii cer acest lucru

dezbatere electorala BotosaniLiderul Cartel Alfa, Marius Oroşanu, a propus, miercuri seară, în cadrul unei dezbateri electorale organizate de societatea civilă, ca parlamentarii să semneze un pact care priveşte demisia lor în cazul în care alegătorii cer acest lucru. El le-a cerut celor 17 parlamentari prezenţi să fie de acord să renunţe la mandat (în cazul în care îl vor obţine), dacă alegării vor strânge liste pentru demiterea acestora.

„Să presupunem că alegătorii ar aduna semnături pentru a vă da demisia. Ce procent v-ar determina pe dumneavoastră să vă retrageţi din Parlament la solicitarea alegătorilor care v-au dus în Parlament„, i-a întrebat Oroşanu pe parlamentari.

Un candidat PP-DD a declarat că ar renunţa la mandat dacă pe listele alegătorilor care ar cere demisia s-ar afla cu una mai multe persoane decât cele care i-au acordat votul, iar un altul, tot PP-DD, a spus că ar renunţa la mandat cu dacă majoritatea (50% + 1 dintre alegători) i-ar cere acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *