Elevă de la Colegiul Mihai Eminescu în Parlamentul European al Tinerilor

ana zemlicof
Sursa: Facebook

O elevă de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Botoşani a participat la a 71-a Sesiune Internaţională a Parlamentului European al Tinerilor, care a avut loc la Amsterdam (Olanda) în perioada 02 – 11 noiembrie 2012. Este vorba de Ana Zemlicof,  elevă în clasa a XII-a H.

Parlamentul European al Tinerilor / EYP este o organizaţie non- guvernamentală, deschisă tinerilor din întreaga Europa care îi încurajează in exprimarea opiniilor proprii legate de constituirea Europei unite. EYP promovează dimensiunea europeană în educaţie conform principiului „unitate în diversitate”, şi oferă posibilitatea elevilor şi studenţilor din grupa de vârstă 16-21 de ani, să participe la o experienţă instructivă, practică şi pozitivă.
Tinerii sunt încurajaţi să se implice în problemele politice curente şi în procesul democratic, să practice o gândire independenta şi europeană.

Baza Parlamentului European al Tinerilor sunt sesiunile. Peste 20.000 de tineri participă anual la sesiuni din toata Europa, la nivel regional, naţional şi internaţional, unde se dezbat moţiuni dupa modelul Parlamentului European .
Fiecare sesiune este divizata în 3 părti: Teambuilding, unde delegaţii din toată Europa ajung să se cunoască, să interacţioneze şi să formeze prietenii, Committee Work, unde problema ce aparţine comitetului din care fac parte
este dezbatută şi sunt găsite soluţii pentru rezolvarea ei sub forma unei rezoluţii, şi General Assembly, adunarea generală a comitetelor, unde toate rezoluţiile se dezbat şi se votează de către fiecare delegat .

În timpul sesiunilor nu se discută doar problemele tinerilor, ci problemele cu care Europa se confruntă în prezent (economice, sociale, de mediu, respectarea drepturilor omului etc.)Limba de comunicare pe durata sesiunilor a fost
engleza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *