35 de paturi pregătite de spitale pentru boschetari

directia de sanatate publicaSpitalele din judeţul Botoşani au pus la dispoziţie un număr de 35 de paturi pentru internarea cazurilor medicale ce vor apărea urmare a condiţiilor meteo nefavorabile. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, un număr de şase paturi vor fi disponibile la Spitalul Judeţean, cinci paturi la Spitalul Dorohoi, alte cinci la Sanatoriul Podriga, două paturi la UMS Suharău, trei la UMS Mihăileni, un pat la UMS Suliţa, 14 paturi la UAMS „DR. Elena Popovici” şi cinci paturi la UAMS Ştefăneşti.

DSP a întocmit un plan de măsuri pentru diminuarea efectelor datorate temperaturilor scăzute din această iarnă. Potrivit DSP, periodic vor fi actualizate listele cu gravidele, persoane în vârstă, pacienţi dializaţi, persoane cu dizabilităţi.

Se vor organiza acţiuni comune cu autorităţile locale pentru verificarea unităţilor sanitare la stocurile de medicamente, soluţii perfuzabile, modul de acordare a asistenţei medicale pentru afecţiunile a căror evoluţie poate fi influenţată negativ de temperaturile scăzute, confortul termic din aceste unităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *