Maria Ţiprigan părăseşte şefia Sindicatului Învăţământului Preuniversitar

Maria Tiprigan, liderul SIP Botosani
Maria Tiprigan, liderul SIP Botosani

Maria Ţiprigan mai are doar câteva zile de stat pe funcţia de preşedinte al Sindicatului Învăţământului Preuniversitar. Aceasta va preda funcţia, vineri 23 noiembrie, când au loc alegerile pentru funcţia de preşedinte la SIP. Maria Ţiprigan a condus sindicatul timp de 22 de ani şi spune că ultimii patru ani au fost cei mai grei. Ea a organizat, luni, şi ultima întâlnire cu presă în postura de lider de sindicat.

Am căutat ca în cei 22 de ani să mă sacrific pentru oameni lucrând şi duminica. După revoluţie, am jurat să facă dreptate necondiţionat oamenilor, fără indemnizaţie de conducere şi am pus mai presus de orice interesele colegilor. Am reuşit, zic eu, pentru că am promovat pentru colegii noştri toate procesele posibile în a le face dreptate. Mi-am făcut şi duşmani în 22 ani, bătând la atâtea uşi. Nu am mers la uşi niciodată cu obrăznicie, ci cu mult bun simţ şi respect şi am primit respect. Telefoanele nu mai contenesc să mă roage să rămân în continuare, dar am spus că mă retrag„, a spus Maria Ţiprigan.

Liderul SIP a ieşit la pensie în iarna aceasta şi are un venit de 1000 lei. Ea a spus că timp de doi ani va mai sta în sindicat ca simplu membru, pentru a-şi ajuta colegii. Maria Ţiprigan a spus că va recomanda conducerii care va urma la sindicat, să fie atentă cu membrii de sindicat şi să aibă o bună colaborare cu aceştia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *