Evaziune fiscală făcută de o firmă cu activitate de difuzare programe de televiziune

garda financiara BotosaniComisarii Gărzii Financiare au înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani o sesizare penală pe numele unui agent economic botoşănean, care a prejudiciat statul cu  150.000 lei. Sesizarea a fost înaintată luna trecută, societatea având ca obiect de activitate „activităţi de difuzare a programelor de televiziune”.

În luna octombrie, comisarii Gărzii Financiare Secţia Botoşani au identificat un prejudiciu total estimat la 144.861 lei (TVA şi impozit pe profit), cauzat bugetului de stat prin înregistrări fictive în contabilitate. Practic, agentul economic a înregistrat în contabilitate facturi fiscale de aprovizionări de bunuri, iar ulterior s-a demonstrat că cheltuielile efectuate nu au la bază operaţiuni reale.

Pentru bunurile aprovizionate nu s-au întocmit documente de intrare în gestiune <note de intrare receptie si constatare diferente>, iar pentru eliberarea acestor bunuri de gestiune nu au fost întocmite bonuri de consum. Mai mult de atât, nu s-a putut stabili destinaţia şi locul în care ar fi fost utilizate aceste bunuri, care la data controlului nu mai existau pe stoc, fapt ce conduce la concluzia existenţei unor operaţiuni fictive„, a declarat Cristian Calimandruc, comisar şef al Gărzii Financiare Secţia Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *