Condamnat la închisoare pentru evaziune fiscală

Un om de afaceri din Bucecea a fost condamnat la închisoare pentru evaziune fiscală.

Nicuşorla inchisoare Luca va trebui să execute 12 ani de închisoare pentru evaziune fiscală.

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat într-un dosar în care a fost judecat şi fostul preşedinte al Uniunii Ucrainenilor din România, deputatul Dumitru Morhan. Acesta din urmă a fost condamnat la trei ani de închisoare.

Conform rechizitoriului, in luna august a anului 2004,  Morhan impreuna cu Nicusor Luca, a indus in eroare firma Select ‘95 SRL Bucuresti, de la care a incasat in total 3,5 miliarde de lei vechi dar nu a livrat niciun fel de marfa. Este vorba despre produse de balastiera ce trebuiau furnizate de Irinest SRL. Dumitru Morhan i-a inlesnit lui Nicusor Luca, patronul firmei Adomir SRL, prin care s-a derulat inselaciunea, legatura cu firma Select 95 SRL Bucuresti.  In fruntea firmei Adomir a fost instalat ca administrator de fatada Constantin Ion Ciobanu, un tanar de 20 de ani la acea vreme,  cu serioase probleme psihice, confirmate de medici si care a fost convins sa inregistreze in contabilitatea acestei firme activitatea comerciala desfasurata cu SC Select ‘95 SRL Bucuresti. In plus l-a determinat pe un angajat – Ionel Iordan, sa intocmeasca in fals avizele de insotire a marfii , cunoscand ca in mod real aceasta marfa nu a fost niciodata livrata catre firma bucuresteana.

Dumitru Morhan, in solidar cu Luca Nicusor este obligat sa plateasca suma de 2,9 miliarde de lei vechi catre SC Select ‘95 SRL Bucuresti si inca 620 de milioane de lei vechi cu titlu de comision catre aceeasi firma, ambele sume urmand a fi actualizate cu indicele de inflatie la care se va adauga dobanda legala, pana la data efectuarii platii. In plus, fiecare inculpat era obligat sa plateasca statului suma de 110 milioane de lei vechi, cu titlu de cheltuieli judiciare.

2 thoughts on “Condamnat la închisoare pentru evaziune fiscală

  1. Fals. Cel mai de temut tepar,cu un record national este SC LUCADAMILANO SRL. Face evaziune fiscala din anul 2002 si nu-l opreste nimeni…

  2. Nu sunt singurii tepari. Mai e unul, mare specialist in inselaciuni, fost fotbalist si ii zice DRAGOS SOPTELEA. Are gauri date de vreun milion de euroi la mai multi oameni, dar are spate tare. Nevasta fostului fotbalist e draguta cu un mare patron de vodca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *