Simulare de incendiu la Penitenciarul Botoşani

pompieri interventie casaPenitenciarul Botoşani, în cooperare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Botoşani şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” Botoşani a organizat, joi, un exerciţiu de alarmare cu întregul efectiv al unităţii în cadrul căruia au fost soluţionate situaţii operative  şi de prevenire a incendiilor.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost efectuate exerciţii privind două situaţii tactice: incendiu la punctul de lucru interior artizanat, precum şi tulburarea ordinii în cadrul sectorului de acordare a vizitei cu aparţinătorii.

Prin intermediul exerciţiului de alarmare s-a urmărit verificarea timpilor de prezentare la unitate a personalului, iar în cadrul exerciţiilor ordonate s-a evaluat capacitatea de intervenţie şi reacţie a personalului unităţii la situaţii de urgenţă.

Scopul acestor exerciţii tehnico-tactice este acela de a dezvolta abilităţile personalului şi capacitatea de intervenţie rapidă pentru soluţionarea eficientă a incidentelor critice şi operaţionale dar şi de menţinere a unui grad ridicat de siguranţă a locurilor de deţinere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *