Antrenorul Mihai Ciobanu, ingrijorat de apropierea de zona retrogradarii

Tehnicianul Mihai Ciobanu a recunoscut ca este ingrijorat de situatia echipei din clasament si de faptul ca gruparea a ajuns la -5 in clasamentul adevarului si spune ca isi face griji ca echipa sa nu intre in virtejul luptei pentru salvarea de la retrogradare. Ciobanu a lasat sa se inteleaga ca in cazul unui esec la Tulcea, s-ar putea face "cartile " ca FC Botosani sa intre in hora retrogradarii. Acesta crede ca in seria din care face parte si FC Botosani orice este posibil. "De aceea am cerut tot timpul ca cei are intra in teren sa se autodepaseasca ca nivel de joc. Sint in mijlocul nostru jucatori care nu reusesc acest lucru meci de meci, de aceea si rezultatele vin mai rar ", a afirmat principalul. Valeriu Iftime, actionarul majoritar al clubului nu este insa de acord cu punctul de vedere al tehnicinaului si l-a contrazis pe acesta. "Dar ce, Federatia trebuie sa dea goluri, sa bage mingea in poarta?", a spus Iftime, care a spus ca nu este de acord cu aceste scuze sau supozitii.

Botosanenii vor un arbitraj corect la Tulcea

Referindu-se la jocul de simbata, Ciobanu crede ca Delta Tulcea, surpriza turului acestei editii a Seriei I in cel de-al doilea esalon fotbalistic al tarii, trebuie luata in considerare in economia acestui campionat. Principalul a evidentiat eficacitatea tulcenilor, formatie ce ocupa locul 2 in clasamentul Seriei in ceea ce priveste numarul golurilor marcate in jocurile disputate, 35. "Vom avea un meci dificil pentru ca tulcenii isi creeaza foarte multe ocazii de gol si acasa si in deplasare. Sper ca pina la ora jocului moralul jucatorilor sa fie bun pentru a reusi un rezultat pozitiv", a spus Ciobanu.
Acesta spera ca la Tulcea, formatia sa sa nu mai aiba parte de un arbitraj ca in ultimele doua deplasari, la Buzau si la Snagov si spune ca si-ar dori ca brigada desemnata pentru acest joc, care il va avea la centru pe bucuresteanul Dragos Istrate, sa-si faca datoria "cit se pricepe". Tehnicianul afirma ca tot timpul le spune jucatorilor ca arbitrajul face parte din joc, asa cum este si clima sau teren. "Si la arbitraj trebuie sa te adaptezi. Daca vezi ca arbitrul fluiera prea usor faulturile, nu le mai faci. Daca nu ridica fanionul la off-side, nu joci la off-side. Nu accepta discutii, nu discuti. Mereu trebuie sa te adaptezi ", mai spune principalul botosanean.

Nici un punct obtinut in deplasare in sase luni

Principalul crede ca pentru a-si trece din nou trei puncte in cont intr-un joc in deplasare dupa o pauza de sase luni, elevii sai trebuie sa aiba o mai mare participare efectiva pe durata celor 90 minute ale intilnirii. Tehnicianul spune ca sint mai multe cauze, pentru care formatia sa nu a mai reusit sa obtina un punct dintr-un joc disputat in deplasare de sase luni, principala fiind insa hazardul. "Trebuie sa recunoastem ca exista in psihicul fotbalistilor o anumita stare de deplasare. Aceasta mentalitate e paguboasa pentru ca nu poti sa te duci in deplasare doar ca sa vezi ce-ti ofera jocul. Trebuie sa te impui. Noi nu am reusit acest lucru cu toate ca in mare parte la finalul jocurilor am primit aprecieri pozitive vis-a-vis de echipa, dar rezultatul nu ne-a avantajat. Poate erau doar vorbe de complezenta", afirma Ciobanu.
Tehnicianul spune ca o alta cauza este ca nu a reusit niciodata sa alinieze cel mai bun "11", deoarece in acest campionat formatia sa s-a confruntat cu o serie de probleme din zona "paranormalului" si mai multi jucatori din lot care sint importanti pentru echipa nu au reusit sa ramina la un nivel de joc ridicat. "Am avut jucatori care efectiv au disparut din echipa pe fel si fel de probleme medicale. In tur, Straton si Kano nu au jucat. Acestora li se adauga diversele iesiri in decor , cum este cazul lui Andries, care dupa ce a marcat trei goluri la Suceava nu a mai dat randament, apoi s-a accidentat", mai spune Ciobanu.

Ursu a?" titular de conjunctura

Tehnicianul spune ca nu a fost suparat pe Dorel Satco dupa eroarea din meciul cu Prefab 05 Modelu, insa a subliniat ca juniorul nu i-a ascultat indicatiile primite inainte de meci si in loc sa boxeze mingea a incercat sa o prinda. "Cu toate acestea, am solicitat la acest joc mai mult ca oricind doi jucatori la stilpuri. Din pacate, Ursu care a fost la bara a doua a fost complet neatent si a dat pe linga minge. Foarte usor putea fi indepartat pericolul si poate ca lucrurile aveau alta turnura", a spus Ciobanu.
Acesta a subliniat forma slaba prin care trece atit Ursu, care este titular de conjunctura, cit si Derra. "Ursu ar trebui sa ascunda tehnica precara pe care o are cu efortul fizic pe care trebuie sa-l aiba permanent pe teren. Din pacate nici acest lucru nu-l face cum trebuie, dar este acum titular si trebuie sa-si aduca aportul la victoria echipei", afirma principalul.

Jucatori absenti la conferinta de presa

Cu toate ca in ultimele intilniri nu a "vorbit" deloc pe teren, Ursu a refuzat sa dialogheze si cu reprezentantii mass-media. Desi a fost anuntat de conducerea clubului sa se prezinte la conferinta, Ursu nu a facut acest lucru, fara sa explice motivul care l-a determinat sa recurga la acest gest. Acelasi comportament l-a avut si Ovidiu Ciobanu, fundasul botosanean spunind insa ca a refuzat sa vina la conferinta de presa din "superstitie". "Am mai fost la conferinta si pe urma am pierdut", a spus Ovidiu Ciobanu.
Desi principalul a evitat sa ia masuri impotriva celor doi inaintea partidei de la Tulcea, Valeriu Iftime, actionarul majoritar al clubului a criticat aspru gestul celor doi. "Voi vorbi cu ei pentru ca nu mi se pare normal sa nu vina la conferinte organizate. Chiar ma deranjeaza foarte tare acest lucru, pentru ca fotbalul la Botosani nu se face doar pentru Iftime sau pentru Sfaiter, ci pentru suporteri, iar acestia afla informatiile din presa ", a spus Iftime.
A?A?Singurul jucator care a venit la conferinta de presa a fost Dorel Satco. Juniorul a spus ca regreta si acum golul primit insa a afirmat ca nimeni nu i-a reprosat acel gol. "Sper sa fac un meci mare la Tulcea", a spus Satco