Lucia Olaru Nenati, vedetă la mai multe acţiuni culturale la Iaşi

Lucia Olaru Nenati Scriitoarea Lucia Olaru Nenati a fost invitată la postul  Prima TV Iaşi  unde a fost prezentată în cadrul unui substanţial interviu activitatea sa din domeniul cultural legat indisolubil de arealul botosănean, dar şi al creaţiei sale literare şi muzicale. Cu acest prilej au fost prezentate şi ultimele cinci apariţii editoriale ale sale. Emisiunea a fost transmisă în direct pe 18 octombrie şi  a fost retransmisă în reluare pe  19 şi 20 octombrie a.c.

De asemenea, în cadrul manifestărilor Colocvii culturale, Mircea Tomuş – fundamentele operei, organizate la  Muzeul Unirii din Iaşi de către Societatea „Plai Mioritic” Iaşi-Chişinău–Cernăuţi, condusă de prof. Ioana Irimia, Lucia Olaru Nenati a prezentat activitatea scriitorului şi criticului literar Mircea Tomuş, prof. univ. dr. la Universitatea „Lucian Blaga”din Sibiu, prezent la manifestare. Au mai avut intervenţii: Mihai Dorin, conf. univ. dr. la Universitatea Tehnică “Gheoghe Asachi” din Iaşi şi poetul Horia Zilieru. A urmat un recital muzical susţinut de tineri liceeni de la Colegiul Naţional de Artă “Octav Băncilă” Iaşi. La colocviu au participat scriitori, pictori, universitari, precum şi reprezentanţi mass-media.

L.O.N la Universitatea Apollonia Iasi, 19 oct. 2012
L.O.N la Universitatea Apollonia Iasi, 19 oct. 2012

Tot la Iaşi, în cadrul Zilelor Academice Ieşene, ediţia a  XXVII–a, organizate de Academia Română, filiala Iaşi,  Institutul „Dan Haulică” şi Universitatea  “Apollonia”,  Lucia Olaru Nenati a fost invitată să-şi prezinte, la secţiunea moderată de acad. Constantin Marinescu, ultimile sale apariţii editoriale, respectiv Academia Nordului-150, dedicată aniversării prodigioasei Societăţi pentru Cultura şi Literatura Română în Bucovina, ed. Agata Botoşani şi traducerea din limba franceză a primei exegeze bacoviene intitulate Existenţa poetică a lui Bacovia, valorificarea tezei de doctorat a eseistei elveţiene Svetlana Paleologu Matta, tipărită în 1958 în Elveţia  şi apărută  acum, pentru prima dată în limba română la ed. Ateneul Scriitorilor Bacău, prin traducerea semnată de Lucia Olaru Nenati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *