Sindicaliştii de la Cartel Alfa ies miercuri în stradă

mars si miting Cartel Alfa Botosani 28 februarie 11v
Sindicaliştii de la Cartel Alfa au ieşit în stradă şi în urmă cu exact un an

Sindicaliştii Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa vor participa, miercuri, la o pichetare în municipiul Botoşani. Ei vor ieşi în stradă între orele 16.30 şi 17.30 şi vor picheta sediul Prefecturii.

„Nu va fi o pichetare cu puţini oameni, ci una mai amplă, cu câteva sute de oameni. Vom găsi o modalitate ca oamenii să se exprime chiar dacă este pichetare. Organizatorii vor pregăti o modalitate de comunicare cu decidenţii politici”, a afirmat liderul Cartel Alfa Botoşani, Marius Oroşanu.

Potrivit comunicatului, principalele revendicări se referă la: modificarea de urgenţă a Legii dialogului social; privatizări care să asigure păstrarea activităţii şi a locurilor de muncă; deblocarea posturilor din sectorul bugetar; oprirea privatizării companiilor strategice; crearea de locuri de muncă; creşterea valorii salariului minim pentru 2013 la cel puţin 850 lei; modificarea şi aplicarea legii salarizării unice pentru bugetari şi abrogarea imediată a actelor normative care eşalonează până în 2016 plata drepturilor salariale câştigate în instanţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *