USL propune pentru Parlament doi candidaţi care au probleme cu justiţia

serban mihailescu
Serban Mihailescu

Uniunea Social Liberală pregăteşte pentru alegerile din 9 decembrie, doi candidaţi cu probleme de natură penală. Pe lângă fostul primar din Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals, pe motiv că ar fi modificat un titlul de proprietate şi şi-a însuşit ilegal o suprafaţă de teren, propus candidat din partea PNL pentru Colegiul de deputaţi Flămânzi, USL ar putea intra în competiţie şi cu Şerban Mihăilescu, propus de UNPR. Surse din cadrul USL susţin că în acest moment Miki Şpagă, în vârstă de 68 de ani, are şanse 90% de a candida pe Colegiul senatorial Darabani, în locul lui Liviu Câmpanu.

El este în prezent senator, însă a mai fost deputat de Botoşani, timp în care a fost şi secretar general al Guvernului, fără însă a sprijini într-un mod special judeţul Botoşani.

Potrivit procurorilor, în perioada 12 aprilie 2002 – 30 mai 2002, deţinând funcţia de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, Şerban Mihăilescu a primit de la Fănel Păvălache nouă arme de vânătoare, în valoare totală de 264.000.000 lei vechi, după ce, prin Ordinul nr. 352/15.10.2001, l-a numit pe acesta în funcţia de consilier. În perioada aprilie-octombrie 2002, armele au fost deţinute, fără drept, de către Mihăilescu, fiind depozitate la Vila de protocol nr. 5 din Snagov.

Şerban Mihăilescu a fost iniţial trimis în judecată în 10 mai 2006. În 14 aprilie 2008, prin decizie definitivă, ICCJ a decis restituirea la DNA a dosarului pentru îndeplinirea procedurilor legate de procedura specială de urmărire penală aplicabilă miniştrilor. În 10 iunie 2009, Senatul a adoptat Hotărârea nr. 8/2009, prin care cerea urmărirea penală a lui Şerban Mihăilescu.

Senatorul UNPR Şerban Mihăilescu a fost condamnat, în decembrie 2011, de instanţa supremă la un an de închisoare cu suspendare în dosarul „Mită în arme”. În 2012, completul de 5 judecatori al ICCJ a admis recursul senatorului Serban Mihailescu si a decis achitarea sa in dosarul „Armele de vanatoare”, in care fusese condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, precum si ridicarea sechestrului de pe cele sapte arme de vanatoare care ii fusesera confiscate.

5 thoughts on “USL propune pentru Parlament doi candidaţi care au probleme cu justiţia

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Sa faca si Verginel recurs in anulare. Doamne ajuta-i pe domnii astia care au probleme cu justitia. * E nevinovati!*

  2. Alt dobitoc trădător, viclean și excroc nici nu puteați găsi! Credeți că vom vota tot ce ne băgați pe gât voi USL-iștii care acum vă arătați nevolnicia?! Am crezut în voi dar v-ați arătat doar neputința! Nu sunteți de doi bani! Și cu Dolipeanschi și cu ”VOT de BLANĂ” (țurcanu), și cu Șoptârtă! Sunteți execrabili!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *