Grădiniţa Il Girotondo va avea un cabinet de consiliere psihologică şi logopedie pentru copiii cu autism

Tamara Ciofu
Tamara Ciofu

Un cabinet de susţinere psihologică şi de logopedie pentru copiii care suferă de autism va fi deschis în cel mai scurt timp la grădiniţa Il Girotondo din Botoşani. Tamara Ciofu, medic la Spitalul de Copii, a declarat că va exista un program ce va fi iniţiat de psihologi de specialitate, care vor lucra cu un număr restrâns de copii. Deschiderea acestui cabinet era necesară, spune Tamara Ciofu, dat fiind faptul că în ultimii zece ani s-a înregistrat un număr foarte mare de cazuri de autism la nivelul judeţului Botoşani.  

Pentru ca acest lucru să poată fi îndeplinit, am rugat Primăria să crească numărul educatorilor de la grădiniţă, pe care să îi remunereze municipalitatea, iar educatorii cu specialitate de psiho-pedagogie din cadrul grădiniţei să se ocupe de copiii cu autism. În acest fel, dorim ca această boală extrem de descurajantă pentru familii să poată fi ţinută sub control. Tratamentul unei asemenea boli este de lungă durată şi extrem de costisitor, iar părinţii de cele mai multe ori nu reuşesc să acopere costurile acestor tratamente„, a declarat Tamara Ciofu.

Potrivit acesteia, la nivelul judeţului sunt înregistraţi aproape 380 de copii cu autism.

One thought on “Grădiniţa Il Girotondo va avea un cabinet de consiliere psihologică şi logopedie pentru copiii cu autism

  1. Asociatia asta Girotondo , multe face pentru judetul Botosani, numai ca cei de la preainaltii de la Primarie se fac ca nu vad! sa ii ajute sa deschida, copiii bolnavi au nevoie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *