Astăzi ajunge la Botoşani icoana făcătoare de minuni „Umilenia”

Icoana facatoare de minuni UmileniaPe data de 15 şi 16 septembrie ortodocşii din Botoşani sunt aşteptaţi la biserica cu hramul “Sfântul Dumitru” pe stil vechi (cea de lângă Penitenciarul Botoşani), pentru a se închina la o icoană despre care se spune că este “făcătoare de minuni”. 

Icoana botezată “Umilenia” este adusa din Rusia şi va fi ţinută în biserică sâmbătă şi duminică. Se pune că la aceasta icoană se închina Sfîntul Serafim de Sarov şi, în urmă cu mai mulţi ani, a ajuns în posesia unei familii creştine din Rusia. La începutul anilor 1990 a început să curgă mir din icoană, iar posesorii au început să meargă prin toată ţara să vestească întreg creştinismul pentru că acolo încă mai este un puternic ateism generat de comunişti. Cînd a început pelerinajul prin România oamenii au pus mai multe bilete pe care erau trecute nume de ţări din Europa şi s-a întîmplat ca pe biletul pe care era trecut numele ţarii noastre să curgă o picătură de mir.

Icoana ajunge la biserica noastră de la Borşa, iar alături de iconă, la procesiunea pe care o vom face vor fi şi Sfintele Moaşte ale Sfântului Nectarie de Eghina şi Sfintele Moaşte ale Sfântului Apostol Andrei”, ne-a spus părintele Constantin Hergheligiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *